Castrum va investi intr-o fabrica de conserve la Vaslui

Grupul Castrum, controlat de omul de afaceri Gheorghe Moiş, investeşte 10 milioane euro în construcţia unei fabrici de conserve la Vaslui, proiect cofinanţat cu fonduri europene, şi vrea să deschidă la începutul lunii mai un centru comercial la Satu Mare, proiect de 6 milioane euro.

„Am început anul trecut construcţia unei fabrici de conserve de legume şi fructe la Vaslui, proiectul urmând să fie finalizat în iunie 2012. Pentru realizarea investiţiei, care totalizează aproximativ 10 milioane euro, am atras fonduri europene de două milioane, vom folosi un credit de două milioane de euro de la BCR, iar restul sunt contribuţie proprie”, a declarat Moiş, citat de Mediafax.

Proiectul va fi derulat prin firma Lotex General, parte a Castrum. Omul de afaceri a afirmat că fabrica va exporta cel puţin jumătate din producţie.

Grupul a alocat în ultimii doi ani, prin firma Metecom, circa 6 milioane de euro pentru construcţia unui centru comercial la Satu Mare, cu o suprafaţă închiriabilă de 4.500-5.000 metri pătraţi. „În acest moment proiectul este închiriat în proporţie de 30% şi sperăm că la 1 mai, când vrem să deschidem, gradul de închiriere să fie de 40%, pentru a putea acoperi ratele şi dobânzile. Au fost unii din Germania care au vrut să-l închirieze integral, dar se pare că actuala criză i-a afectat şi pe alţii, nu numai pe noi”, a spus Moiş.

Grupul a închiriat anul trecut către Sanador un proiect imobiliar dezvoltat în zona Victoriei din Bucureşti, unde compania de servicii medicale private a deschis un spital.

„Momentan nu am în vedere alte investiţii în imobiliare. Mai am terenuri, dar nesemnificative, nu ştiu dacă ajung la o valoare de 500.000 euro”, a spus Moiş.

Potrivit omului de afaceri, piaţa construcţiilor, unde grupul este prezent prin Castrum Corporation, nu va reveni pe plus în acest an. Compania specializată în construcţii civile şi industriale a derulat în ultima perioadă diverse proiecte de locuinţe ANL, drumuri sau închidere de mine.

Şeful Castrum susţine că a tatonat şi piaţa externă, dar nu a semnat contracte din cauza condiţiilor dificile şi lipsei unei susţineri financiare solide pentru derularea proiectelor.

„Am încercat în Maroc, Oman, am fost invitat în Libia, dar e greu de lucrat. Pentru unul dintre contracte au cerut să facă plăţile la şase luni. Trebuie să fii tare pe picioare, să ai bani mulţi şi linii de credite mari. Merită în cazul în care găseşti proiecte pe care să le plătească nemţii sau americanii”, a mai spus acesta.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

Când se deschid centrele comerciale FunShop Park Vaslui și Moșnița

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...