Casele din lemn – solutie ieftina pentru locuinta

sursa foto: case-din-lemn.com

Situatia dificila pe care o traverseaza segmentul de constructii in aceasta perioada obliga firmele mici sa caute solutii pentru a obtine contracte. Cum clientii sunt din ce in ce mai putini iar bugetele acestora simtitor mai mici decat in anii anteriori, foarte multi constructori s-au specializat in realizarea caselor pe structura de lemn.

 

Casele din lemn sunt constructii realizate pe un sistem importat din Canada, SUA si state europene dezvoltate ( Belgia, Spania, Franta) dar care foloseste resurse autohtone: lemn de conifere pentru structura de rezistenta, OSB produs de KRONOSPAN pentru placari interioare si exterioare ale panoului sandwich.

Sistemului constructiv performant si materialele folosite garanteaza un produs finit superior din punct de vedere calitativ. Surprinzator este pretul extrem de competitiv pe care il promoveaza constructorii pentru acest tip de case.

Casele canadiene pe structura de lemn se construiesc la preturi cuprinse intre 250 si 400E/mp, in functie de complexitatea proiectului, nivelul de finisare si calitatea finisajelor interioare pentru care beneficiarul opteaza.

Proiectele se livreaza de obicei in stadiul de constructie la gri, incluzand:

– fundatie;

– constructie izolata, tencuita si cu vopsea exterioara aplicata;

– tamplarie PVC Rehau 5 camere ( alb in standard);

– usi interioare si usa metalica intrare;

– instalatie electrica complete;

– instalatie sanitara ( fara boiler, centrala si calorifere);

– finisata interior si vopsea lavabila aplicata;

In pretul unei constructii la gri nu intra:

– pardoselile ( parchet, gresie, mocheta);

– faianta si obiecte sanitare;

– corpuri de iluminat;

Clientii pot opta insa pentru varianta la cheie, beneficiind de servicii de buna calitate, la preturi rezonabile.

Faptul ca un constructor poate oferi o casa cu o suprafata medie de 125mp la pretul unei garsoniere constituie un argument forte in procesul decisional pe care beneficiarul final il desfasoara. Astfel, un proiect de casa parter plus mansarda cu living generos, 3 dormitoare, doua bai, doua terase, garaj este oferita la 31.200E. Luind in calcul un teren de aproximativ 500mp, al carui cost poate fi cuprins intre 15.000 si 20.000E (in cazul in care beneficiarul nu are deja terenul), trebuie sa acceptam ca o vila care costa aproximativ 50.000E este un vis care poate fi considerat realizabil.

Posibilitatea de a livra o casa in 2-3 luni, cu un profit rezonabil care il motiveaza pe constructor sa-si faca foarte bine treaba, constituie un argument care a determinat aparitia unui adevarat curent care sustine si promoveaza acest sistem de constructie.

Vezi mai multe detalii si proiecte de case aici.

- Publicitate -

4 din 5 români au returnat cel puțin o dată ambalajele reciclabile SGR

Potrivit unui studiu Kantar, 4 din 5 români intervievați au returnat cel puțin o dată ambalaje SGR, reprezentând o...

Peste 75% din faza a doua a ansamblului Nusco City a fost vândută

Nusco City, cel mai mare proiect de regenerare urbană din Nordul Capitalei, a ajuns cu vânzările fazei a doua...