Case verzi, de lux, în Ilfov

La Pavilionul Caselor Verzi, organizat în cadrul Târgului Național Imobiliar de către Romania Green Building Council (RoGBC,) au fost prezentate beneficiile pentru sănătate ale unei locuințe verzi de lux.

O locuință verde de lux oferă un spațiu de locuit mai confortabil, intimitate și, cel mai important, un mediu mai sănătos cu lumină și acustică superioare, permițând în același timp reducerea semnificativă a costurilor de energie și de întreținere.

Un exemplu de ansamblu rezidențial dezvoltat din dorința de a crea un mediu sănătos și, în același timp, un stil de viață în echilibru cu mediul înconjurător, este Amber Gardens, primul proiect rezidențial din România cu locuințe verzi de lux.

Având la bază principiile designului bioclimatic și aplicând standardele energetice ale unei „case pasive”, Amber Gardens atinge și depășește astăzi standardele și aspirațiile Uniunii Europene pentru 2020: clădiri cu consum energetic egal cu zero.

Aplicând principiile unei case pasive, locuințele Amber Gardens, asigură un nivel ridicat de confort pe toată perioada anului, și oferă un stil de viață mai sănătos cu:

–       lumină superioară (lumină naturală în toate camerele)

–       o mai bună acustică și un mediu natural liniștit

–       o bună calitate a aerului interior în toate încăperile, furnizat continuu de un sistem de ventilație naturală cu o recuperare optimă a căldurii (min. 90%)

–       temperatura optimmă în toate spațiile interioare. Sistemul unic al plafonului radiant, folosit atât pentru răcire, cât și pentru încălzire, asigură un confort de neegalat prin distribuirea uniformă a aerului cald/ rece pe toată suprafața locuibilă.

–       vopsea fără Compuși Organici Volatili

–       grădini mari, amplasate în apropierea pădurii.

Respectând principiile designului bioclimatic și luând în considerare variabile precum: orientarea și poziția soarelui, direcția vântului, vegetația din jurul clădirilor, locuințele Amber Gardens sunt amplasate strategic cu geamurile orientate către sud. Astfel, locuitorii trăiesc într-un spațiu sănătos, confortabil atât vara cât și iarna, cu lumină naturală din abundență. Vegetația grădinii este de asemenea aleasă pentru a spori confortul în interiorul clădirii. Astfel vara, clădirea este umbrită, în timp ce iarna, plantele își pierd frunzele și permit iluminarea naturală.

În plus, în cadrul ansamblului Amber Gardens se construiește cel mai verde, inovativ și educațional loc de joacă din București. „Scopul nostru este să proiectăm și să construim un loc de joacă care reflectă preocuparea noastră pentru sustenabilitate și promovează designul bioclimatic, incluzând elemente cu o valoare educațională ridicată pentru copiii care îl vor utiliza. În acest sens, ne propunem să folosim materiale cu o amprentă foarte scăzută de carbon: materiale și pământ de pe teren, materiale reutilizate și materiale reciclabile. De asemenea, ne dorim ca iluminarea locului de joacă să fie realizată cu ajutorul energiei regenerabile generate de vânt și soare.” povestește Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor.

Mai multe detalii pe site-ul dezvoltatorului.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...