Casa „Vasile Moangă” din Târgu Jiu se vinde cu 2 milioane de euro

Din balconul acestei case, Tudor Vladimirescu le-ar fi vorbit pandurilor săi înainte de a porni spre Padeș, locul în care a fost citită celebra Proclamație

Casa „Vasile Moangă”, un monument istoric situat în centrul orașului Târgu Jiu, se vinde cu două milioane de euro. Aici a fost găzduit Tudor Vladimirescu, Domnitorul Țării Românești, când a fost urmărit de turci.

Monumentul istoric a fost edificat în anul 1772 și i-a aparținut lui Vasile Moangă, un boier renumit la acea vreme, care avea rolul unui prefect din prezent. Acesta era prieten cu Tudor Vladimirescu – conducătorul Revoluției de la 1821.

Casa a fost restaurată integral în ultimii an. Restaurarea a fost realizată de specialiști în domeniu care au păstrat elementele arhitecturale specifice secolelor XVIII – XIX, conform planului și schițelor care datează de sute de ani.

Construită pe un teren de 558 mp și cu o suprafață utilă totală de 647 mp, casa este împărțită pe trei etaje și are în total 19 camere și 8 băi.

Structura de rezistență este realizată din cărămidă, finisajele stilului neoromânesc sunt cu mozaic autentic, parchet și gresie, iar confortul termic este oferit astăzi prin centrală termică și sistem de încălzire prin pardoseală.

CITEȘTE ȘI: Doar 13% dintre de locuinţele din România au fost construite în ultimii 30 de ani

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...