Casa Rusu a investit 1,5 mil. euro într-o fabrică de tapiţerii

Casa Rusu, divizia de retail a producătorului de mobilă Rus Savitar, a deschis la Timişoara o fabrică de tapiţerii, în urma unei investiţii iniţiale de 1,5 milioane de euro, ca urmare a extinderii portofoliului de clienţi şi a creşterii capacităţii de producţie.

Unitatea este funcţională de aproape două luni, are o suprafaţă de producţie şi depozitare de 3.500 de metri pătraţi şi furnizează materiale pentru o medie de 2.000 de seturi de mobilier lunar.

„Fabrica de tapiţerii este un proiect pe termen lung care asigură în prezent mai mult de 100 de locuri de muncă. În pofida contextului actual economic ne-am dorit să ducem acest proiect la bun sfârşit”, a declarat, într-un comunicat, directorul general al Casei Rusu, Cristian Rusu. În fabrică se realizează în principal canapele, colţare, paturi şi mic mobilier.

Producătorul român de mobilă Rus Savitar deţine două divizii, una de producţie şi o divizie de retail sub numele Casa Rusu, care cuprinde o reţea de nouă magazine în Timişoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Deva, Piteşti, Braşov şi Bucureşti.

Casa Rusu: vânzări foarte bune

Rus Savitar a avut în primele şase luni vânzări de 9,2 milioane de euro, în creştere cu 22,6% comparativ cu valoarea de 7,5 milioane de euro din perioada similară a anului trecut. Pentru 2010, Cristian Rusu estimează un avans de 10% faţă de 2009, la 22 milioane de euro.

Potrivit datelor proprii, Rus Savitar este al doilea producător de mobilier din pal din România, cu o capacitate totală de producţie de 18.000 garnituri de mobilier pe lună. În prezent, firma are aproximativ 400 de angajaţi. Compania este deţinută de familia Rus. Rus Savitar a început activitatea în 1994 ca distribuitor şi importator de mobilă.

- Publicitate -

Apple devine primul brand din lume evaluat la un trilion de dolari

Apple marchează un moment istoric, devenind primul brand din lume de un trilion de dolari, potrivit clasamentului celor mai...

Consumatorii cheltuiesc mai mult pentru servicii de streaming video

Cheltuielile medii lunare ale gospodăriilor cu platformele de streaming video la cerere au crescut cu aproape 30% față de...