Casa Hrisicos din Constanța renaște după 100 de ani

Casa Hrisicos  este un imobil de referinţă în peisajul şi în istoria Constanţei, fiind de-a lungul timpului un hotel elegant cu restaurant şi cu o bucătărie  pescărească şi internaţională, ce era frecventat de lumea bună a anilor 1900, pentru ca mai apoi să trăiască împreună cu vremurile oraşului şi să devină sediu pentru societăţi de asigurare şi bănci.

Schimbările de destinaţie nu au afectat istoria acestei clădiri, astăzi întorcându-se în timp şi redevenind un simbol al Constanţei, dar şi un punct de reper pentru gastronomie. Dragoş Panait, Director Executiv Red Angus şi The Beef Club din Bucureşti, a început  renovarea clădirii pentru a crea un restaurant, redând constănţenilor o parte din istoria oraşului.

În perioada 8-18 Iulie 2016, anii 1900 sunt reînviaţi de multitudinea siluetelor elegante, aşezate la ferestrele restaurantului Casa Hrisicos şi de muzica românească interbelică, ce se aude din interiorul clădirii şi animă Piaţa Ovidiu. Atmosfera din Piaţă aminteşte trecătorilor curioşi de forfota cotidiană a seratelor specifice secolului trecut.

Pentru a marca acest moment special, pe 28 iulie, vom pune în scenă ”Conu’ Iancu la Casa Hrisicos”, o piesă de teatru inspirată din operele lui Caragiale, unul dintre celebri clienţi ai restaurantului. Acum mai bine de 90 de ani, Casa Hrisicos era renumită pentru confortul şi meniurile internaţionale oferite. Oaspeţi de seamă i-au trecut pragul, de la I.L. Caragiale si Barbu Ştefănescu Delavrancea, la Al. Vlahuţă şi Take Ionescu.

Restaurantul va avea o capacitate de 70 de locuri şi o terasă de 40 de locuri. Acesta va fi un high-end bistro, iar întregul său concept va avea la bază ingrediente atent selecționate.

Toate acestea sunt incluse în meniul ce va păstra unicitatea locului şi amintirea vechilor poveşti celebre. Bucătăria va fi condusă de Michele Mingozzi, chef cu experiență internaţională în restaurante cu Stele Michelin.

- Publicitate -

Ultimele

Groupe Atlantic deschide prima fabrică din România în județul Prahova

Groupe Atlantic, companie din industria HVAC (încălzire – ventilație – aer condiționat), va deschide o fabrică și în România,...