Casa de Licitații A10 by Artmark a stabilit noi recorduri pe piața de artă

Noi recorduri pe piața românească de artă au fost stabilite în cadrul celei mai lungi licitații din istoria Casei de Licitații A10 by Artmark.

Aproape opt ore și jumătate a durat licitarea celor 184 de capodopere din cadrul evenimentului maraton, Licitația de Toamnă – Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești, cu startul joi, la 19:30, și închiderea vineri dimineață la 03:53.

Valoarea totală a celui mai mare eveniment de pe piața românească de artă din această toamnă, desfășurat doar online, egalează rezultatul total stabilit anul trecut în octombrie 2019.

1,464 de milioane de euro și o rată de adjudecare de 85% sunt rezultatele licitației de artă de aseară, licitație dedicată numelor mari ale artei românești.

Nicolae Grigorescu rămâne preferatul colecționarilor

Întotdeauna vârf de colecție și preferat al colecționarilor rămâne pictorul Nicolae Grigorescu, ale cărui 4 picturi în licitație au strâns 167.500 de euro.

Cel mai intens licitată a fost opera o „Țărăncuță cu mărgele albastre”, de mici dimensiuni, care a fost adjudecată pentru 95.000 de euro, (multiplicând estimarea casei de 25.000-45.000 de euro).

Cu toate acestea, topul adjudecărilor de ieri este condus de favoritul publicului, Nicolae Tonitza, portretul fiicei sale „Irina” fiind adjudecat pentru 120.000 de euro, în ciuda estimării sale conservative de 80.000-120.000 de euro.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...