Casa de Cultură Luduș va fi modernizată cu fonduri europene

Proiectul de reabilitare a Casei de Cultură Luduș are o valoare de 7.679.462,14 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 7.455.396,45 lei.

Termenul de finalizare al lucrărilor prevăzute în proiect este 31 decembrie 2023.

Clădirea Casei de Cultură va fi modernizată și reabilitată astfel încât circuitul funcțional să asigure o mai bună utilizare a spațiului existent și va fi recompartimentată.

Extinderea clădirii se va realiza pentru două activități, crearea de spații suplimentare pentru repetiții destinate pregătirii unor spectacole sau activități culturale și pentru amenajarea unei săli de conferințe cu o capacitate de 104 locuri.

Etajarea se va realiza în partea din spate a clădirii, cu amenajarea unei biblioteci și a unei săli de lectură.

Se vor realiza lucrări exterioare pentru refacerea zonei verzi pe o suprafață de 78 mp, alei pietonale pe 238 mp, precum și 301 mp de spații de parcare și alei auto.

În plus, pe o suprafață de teren din vecinătatea Casei de Cultură luduș, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 26, se va înființa un loc de joacă modern.

Vor fi realizate alei pietonale în suprafață de peste 46 mp, suprafețe de protecție în locul de joacă, amplasarea de bănci din lemn pe structură metalică, amplasarea a doua leagăne și trei balansoare.

Se va realiza o zonă verde în suprafață de aproape 35 mp și se vor planta copaci. Suprafața totală pe care se va realiza locul de joacă este de 154,15 mp.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...