Cartiere de lux ale Bucureștiului în care poți achiziționa un apartament modern

Bucureștiul a fost și va rămâne multă vreme un oraș care atrage un număr mare de noi locuitori. Unii se mută aici și își dau seama că stilul de viață mult prea agitat nu este ceea ce și-au dorit, iar alții caută oaze de liniște pe care, cu puțin noroc, le descoperă.

Dacă vrei să te muți în București sau dacă vrei să schimbi zona în care locuiești, îți vom prezenta în continuare cele mai populare cartiere de lux din București, în care poți duce o viață liniștită. Alegând un apartament modern în una dintre aceste zone, vei putea să te bucuri de confort și, de asemenea, vei face o investiție de viitor, având în vedere că prețul imobilului poate crește destul de mult în timp.

Cartierul Primăverii

Cartierul Primăverii este considerat cel mai luxos nu doar din București, ci și din țară. Este situat într-o zona exclusivistă din București, în Sectorul 1 și cuprinde un număr restrâns de clădiri. Interesant de menționat faptul că prin cartier nu trec mijloace de transport în comun și nu se regăsesc magazine „la colț de stradă”.

Istoria zonei este relativ recentă și plină de transformări spectaculoase. În anii ‘30 nu era altceva decât un cartier muncitoresc, însă datorită poziționării sale, a fost transformat într-un cartier închis publicului larg, unde au locuit Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceaușescu și familia, alături de alți membri ai partidului comunist. După Revoluție, Cartierul Primăverii devine preferatul șefilor de Stat din România. Una dintre cele mai impresionante construcții este chiar Palatul Primăverii, cunoscut și drept Casa Ceaușescu.

Astăzi, zona nu a suferit modificări majore, însă s-au construit câteva ansambluri rezidențiale noi, atât în Primăverii, cât și în imediata apropiere. Astfel, dacă vrei să locuiești în una dintre cele mai luxoase zone din Capitală, poți să vizionezi apartamente de vanzare Primaverii și să îți alegi viitoarea locuință. 

Cartierul Domenii

Este una dintre zonele din Capitală care se bucură de numeroase spații verzi, ceea ce este un mare plus având în vedere că fiecare dintre noi caută natura în „jungla urbană”. Totodată, este și unul dintre cele mai boeme cartiere din România.

Zona abundă de clădiri în stilul neoromânesc, stilul Art Deco și arhitectură Brâncovenească. Se învecinează cu Parcul Herăstrău, astfel că vei avea acces nu doar la cea mai mare oază de verdeață din oraș, dar și la facilitățile oferite de dezvoltările imobiliare, cum ar fi clădiri de birouri, centre comerciale, posibilități de divertisment și așa mai departe.

Cartierul Cotroceni

Fără îndoială, este cel mai sigur și mai curat cartier al Capitalei, având în vedere că aici se regăsește Palatul Prezidențial. Este o zonă elegantă, care oferă acces rapid spre centrul orașului. În apropiere se află și Grădina Botanică, pe care o poți vizita în fiecare anotimp pentru a te bucura de schimbările deosebite prin care trece vegetația. Arhitectura predominantă este cea neoromânească și vei observa că zona este destul de bine păstrată din punct de vedere urbanistic.

Cartierul Grădina Icoanei

Dacă îți plac zonele istorice, atunci acest cartier este ideal pentru tine. Aici, vei găsi arhitectură păstrată din secolul al XIX-lea și începutul secolului XX. Vile în stil neoromânesc, imobile Art Deco, toate acoperite de vegetație amplă, care oferă un aer aparte întregului cartier. Aici se regăsește și celebrul Colegiu Școala Centrală, care pe vremuri a servit drept Școala Centrală de Fete, locul unde învățau domnișoarele ce făceau parte din elita orașului. Tot aici se regăsește și parcul cu același nume.

Așadar, dacă îți dorești să locuiești în unul dintre cele mai luxoase cartiere ale Capitalei, acestea sunt câteva dintre zonele pentru care poți opta.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...

Al doilea magazin TEDi din Pitești s-a deschis în centrul comercial Supernova

Noul magazin TEDi Supernova Pitești se întinde pe o suprafață de 755 mp și comercializează articole de uz casnic,...