Ești atras de zona de business și vrei să devii un antreprenor de succes? Primul pas este să te informezi cât mai mult, să cauți surse de inspirație care să te ajute să îți dezvolți abilitățile de om de afaceri, pentru a prinde încrederea necesară lansarării afacerii proprii.
Dacă ești în căutarea unor cărți care să te ajute să îți dezvolți competențele de businessman, îți prezentăm în acest articol o selecție de cărți de devorat, cărți de afaceri utile, care să te ajute să te bucuri de succes.
Timothy Ferris – Tools of Titans
Orice antreprenor își găsește o sursă de inspirație atunci când vrea să își lanseze afacerea, să o administreze și să se bucure de succes. Pentru a te ajuta să o găsești și tu, Timothy Ferris a adunat în cartea despre afaceri, Tools of Titans, peste 200 de interviuri, cu o mulțime de personalități celebre, antreprenori, investitori și miliardari din diferite domenii.
Dale Carnegie – How to Win Friends and Influence People
Atunci când te lansezi în afaceri, este indispensabil să înveți cum să construiești o rețea de prieteni, de contacte, de colegi și furnizori de calitate. Este o carte despre afaceri, un bestseller care duce conceptul de empatie la un nivel diferit.
Robert Greene – The 48 Laws of Power
Pentru a afla sau învăța care sunt cele mai sumbre lucruri sau manevre de care este capabilă ființa umană, nimic nu se compară cu lectura unei cărți de afaceri de acest gen. Această carte a fost vândută în peste 2 milioane de exemplare și ne prezintă 48 de legi sau reguli inspirate de întâmplările unor personaje istorice care au marcat lumea.
Este o resursă foarte bogată și foarte bună pentru a învăța să faci afaceri într -un mediu concurențial.
Gary Vaynerchuk – Crushing It!: How Great Entrepreneurs Build Their Business and Influence – and How You Can, Too
Este o carte despre afaceri, o carte de referință pentru a dezvolta prezența ta online. Autorul său, Gary Vaynerchuk este fondatorul Vaynermedia, una dintre cele mai mari agenții media din New York.
Timothy Ferris – The 4-Hour Week
Cartea nu face o apologie a lenei, ci este un ghid complet, foarte bogat în trucuri, destinat persoanelor care vor să câștige mai mult timp în viața de zi cu zi. A devenit un mare clasic, care inspiră mulți antreprenori să devină mai productivi. Vei afla, așadar, cum să câștigi mai mulți bani, lucrând mai puțin.
Seth Godin – Asta înseamnă marketing
Cum poți să te faci remarcat într-o lume plină de like-uri sau de vizualizări? Este o întrebare la care poți găsi răspunsuri după ce ai ctitit această carte.
Peter Thiel – Zero to One
Conform autorului acestei cărți despre afaceri, directorii de firmă sau personalitățile precum Mark Zuckerberg, Elon Musk sau Bill Gates au reușit, deoarece sunt cei mai vizionari. Pentru a cunoaște succesul, o firmă trebuie să știe cum să se reînnoiască în mod constant, deoarece concurența este dură.
Robert Kyosaki – Rich Dad’s Cashflow Quadrant
Este o carte despre afaceri care pune în discuție câștigarea de bani, în general. Conform autorului, bogăția nu depinde doar de starea financiară. Cartea ne învață că orice părinte ar trebui să învețe copiii să nu mai vadă banii drept o sursă de succes. Să fii bogat nu înseamnă doar să ai succes în finanțe. Dezvoltarea personală și profesională nu ține de acești factori.
Benjamin Graham – The Intelligent Investor
Miliardarul Warren Buffet a spus despre această carte că este una dintre cele mai bune cărți scrise până acum în domeniul investițiilor. O investiție reușită nu necesită doar o inteligență fără pereche, informații privilegiate sau noroc, ci și o cultură bună.
Eric Rise – The Lean Startup
Este o nouă abordare care se distinge față de marketingul tradițional. Vrea să schimbe felul în care un start-up se dezvoltă. Trebuie să se țină cont, astfel, de capital și de creativitate și să se încerce mereu să se schimbe direcția atunci când ceva nu merge.
Napoleon Hill – De la idee la bani
Este una dintre cele mai recomandate cărți despre afaceri pentru antreprenori, deoarece despre autorul său am putea spune că este părintele fondator al dezvoltării personale. Aici ni se spune că trebuie să ne dezvoltăm, să evoluăm, pentru a ne atinge obiectivele, oricare ar fi acelea.