Cartea pentru copii acoperă un sfert din vânzările Libris

Una din patru cărți vândute în ultimele 12 luni de librăria online Libris a fost pentru copii sau din categoria parenting, iar comanda medie a ajuns la 105 lei.

Cu aproape 30.000 de volume în limba română și engleză listate pe site, cărțile pentru copii se apropie în popularitate de beletristică.

Printre cele mai comandate cărți pentru copii s-au numărat „Recreația Mare” (Mircea Sântimbreanu), „Singur pe lume” (Hector Malot) sau „Amintiri din copilărie” (Ion Creangă).

Oferta editorială adresată copiilor însumează titluri atât în limba română, cât și în limba engleză, de la aproape 500 de edituri. Topul editurilor cu cele mai numeroase titluri este condus de Litera, urmată de Didactica Publishing House, Grupul Editorial Art, Gama și Aramis.

Din totalul cărților destinate copiilor disponibile pe site-ul librăriei, peste 12.000 de titluri sunt în limba română și peste 14.800 titluri în limba engleză.

În perioada analizată (mai 2021-aprilie 2022) topul celor mai vânduți autori pentru copii este condus de Ion Creangă urmat de Jil Tomlinson și Hans Christian Andersen.

Cel  mai vândut volum pentru copii este „500 de adevăruri uimitoare și amuzante”, care se menține în top după ce și la nivelul anului trecut a fost cea mai populară alegere.

- publicitate -