Carrefour și Crucea Roșie au ajutat 18.000 de familii prin Banca de Alimente

Pentru al șaptelea an consecutiv, între 1 şi 30 noiembrie, Carrefour România, în parteneriat cu Crucea Roşie Română, organizează campania Banca de Alimente în toate hipermarketurile din țară.

Proiectul Crucii Roșii Române, Banca de Alimente, face parte din campania internațională de colectare de alimente, coordonată de Fundaţia Carrefour, care se desfășoară simultan în 10 țări în care grupul Carrefour este prezent. Astfel, pe parcursul întregii luni, oamenii pot dona alimente greu perisabile sau bani pentru persoanele și familiile defavorizate, prin intermediul urnelor special amplasate la casele de marcat și la ieșirea din magazine.

Alimentele colectate în magazine vor fi preluate de către voluntarii Crucii Roșii, care se vor ocupa de creearea de pachete și distribuirea lor. Un pachet cu alimente are 12 kg și conține: ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau pește, conserve de legume și alte produse sau alimente greu perisabile. De asemenea, în weekend-uri, voluntarii Crucii Roșii vor fi prezenți în magazine, atât pentru a-i îndemna pe clienții magazinelor să doneze alimente în containerele special amenajate dupa casele de marcat, cât și pentru a oferi mai multe detalii cu privire la această inițiativă.

La nivel național, programul ”Banca de Alimente” va avea loc în toate cele 18 orașe în care sunt prezente hipermarketurile Carrefour: București, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta, Focșani, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu și Suceava, Tîrgu-Jiu şi Timişoara. Până acum, clienții Carrefour România au donat aproximativ 210.000 kg de alimente, cu care au fost ajutate aproximativ 18.000 de familii, din toate județele țării.

”În cadrul Carrefour, încercăm de fiecare dată să oferim o mână de ajutor persoanelor defavorizate. Programul Banca de alimente, derulat în parteneriat cu Crucea Roșie, devine deja un proiect de tradiție pentru noi, participând activ la realizarea sa încă din 2009. Prin acesta ne-am propus să ne mobilizăm, împreună cu clienții magazinului nostru într-un efort comun ce-și propune să vină în sprijinul celor ce nu au posibilitățile materiale de a se bucura de o masă caldă, mai ales acum, în pragul sărbătorilor de iarnă.”, a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate, Dinamică Comercială&Pricing Carrefour România.

La nivel internațional, proiectul este coordonat de Fundația Carrefour și va fi derulat simultan în 10 țări ale grupului Carrefour, precum Argentina, Belgia, Brazilia, Franța, Italia, Polonia, Spania, China, Taiwan și România.

“În urmă cu șapte ani, Crucea Roșie Română lansa programul Banca de Alimente pentru a veni în sprijinul persoanelor pentru care o masă luată în fiecare zi era un deziderat. Astăzi obiectivul nostru este același: ne dorim să strângem cât mai multe alimente pentru a oferi o masă zilnică celor care nu-și pot procura singuri hrana. Mulțumim partenerului nostru Carrefour România care ne-a susținut în mod constant de la începutul acestui proiect”, a declarant Ioan Silviu Lefter, Director General Crucea Roșie.

Fiecare contribuție poate aduce un zâmbet pe chipul unei persoane defavorizate, de aceea vă așteptăm până la sfârșitul lunii noiembrie în toate hipermarketurile Carrefour, pentru a vă alătura campaniei „Banca de Alimente” a Crucii Roșii.

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...