Carrefour încheie parteneriate cu șase cooperative agricole din mai multe regiuni ale țării

Retailerul colaborează cu zece cooperative partenere care reunesc sub umbrela „Grădina Noastră” 240 de familii și producători mici, mijlocii și mari

Carrefour încheie parteneriate cu șase noi cooperative agricole din mai multe regiuni ale țării, respectiv localitățile Fierbinți, Beiuș, Ostrov, Târgu Secuiesc, Huși și Voinești.

Odată cu extinderea portofoliului de produse din România, retailerul atinge pragul de zece furnizori de legume și fructe de proveniență locală, ce pot fi regăsite în toate magazinele Carrefour sub eticheta „Grădina Noastră”.

Cu o suprafață de cultivare ce se întinde pe mai bine de 627 de hectare, agricultorii din aceste regiuni geografice raportează un volum al recoltei anuale de peste 35.000.000 unități de vânzare de fructe și legume.

Grădina Noastră Fierbinți, creată la inițiativa Carrefour, este formată din șase familii de agricultori specializate în cultivarea legumelor și vor produce varză, ardei, vinete, dovlecei, țelină.

Grădina Noastră Beiuș este specializată în producția de fructe de pădure pe suprafețe extinse – 1 ha afine, 1 ha căpșune, 1,2 ha zmeură și 0,7 ha coacăze roșii.

Specializată în producția de struguri de masă și fructe, Cooperativa Grădina Noastră Ostrov este alcătuită din cinci familii care se ocupă cu îngrijirea celor 57 ha de struguri și 7 ha de cireșe, caise și nectarine.

Suprafața totală de teren a cooperativei Grădina Noastră Târgu Secuiesc depășește 89 ha, de care au grijă 5 familii din regiune. Anual, cooperativa livrează între 500-800 de tone de cartofi pentru magazinele Carrefour.

Grădina Noastră Huși dispune de aproximativ 30 ha de vie de struguri de masă, 1 hectar de cireși și 1 hectar de pruni, îngrijite de cele două familii înrolate în cooperativă.

Alcătuită în prezent din șapte familii, Cooperativa agricolă din Voinești este specializată în pomicultură și deţine aproximativ 78 ha, destinate culturilor de mere (50 ha), cireșe (9 ha), prune (10 ha) și pere (9 ha).

Ca urmare a parteneriatelor cu fermierii independenți și cei asociați în cooperative, în vârf de sezon, 100% din necesarul de fructe, legume și verdețuri de sezon din rețea este asigurat de parteneri.

CITEȘTE ȘI: Carrefour a deschis două hipermarketuri la Satu Mare și Baia Mare

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...