Care sunt riscurile și beneficiile refinanțării unui împrumut

Avand în vedere că noul credit este făcut cu scopul rambursarii celui vechi, înseamnă că cel vechi nu ar trebui să aibă comision de penalizare pentru rambursare anticipată. Dacă există și este semnificativ, de exemplu o taxă de „închidere” sau o taxă de rambursare parțială, trebuie luat în considerare dacă refinanțarea va fi profitabilă.

Greșeala multor oameni este să rateze o caracteristică a noului împrumut, ignorând complet toate celelalte condiții. Iar valoarea totală a unui împrumut rapid se obține atunci când toate condițiile sunt calculate împreună. Când prețul total este mai mic, acesta ar trebui să includă chiar și comisioane pentru „închiderea” creditului. Împrumutul făcut pentru refinanțarea creditelor restante ar trebui să includă dobânzi și comisioane mai mici pentru întreaga perioadă în comparație cu dobânzile și comisioanele de la vechiul împrumut.

Riscurile combinării creditelor restante sunt aceleași ca și pentru refinanțarea unui credit, cu mici adaosuri. Este bine dacă situația este foarte complicată, să nu aplici pentru un nou credit atunci când le-ai achitat pe cele vechi. Mulți oameni nu înțeleg că se află într-o situație de supraîndatorare și acest lucru le înrăutățește și mai mult situația.

Care sunt aspectele pozitive atunci când iei un credit de refinanțare

Dacă împrumutatul are deja un credit la care ai întârziat cu plățile, atunci, evident, creditul de refinanțare trebuie să reeșaloneze datoria. Un credit restant duce la o deteriorare a istoricului de credit. Un alt aspect negativ în cazul neplății unui împrumut este că mai devreme sau mai târziu firma de credit își va căuta banii, oricât de mare sau mică ar fi suma. Separat, există taxe și rate ale dobânzii care pot crește suma totală de multe ori. Dacă persoana are mai mult de un împrumut și toate sunt neplătite, atunci creșterea sumei totale poate fi uriașă. Tu însuți poți să observi că efectele negativele sunt suficiente pentru a evita cu orice preț astfel de complicații.

Acesta este motivul pentru care refinanțarea creditelor este un produs de credit căutat de mulți. Datorită acesteia, debitorii își pot acoperi ratele neplătite și își pot îmbunătăți parțial situația financiară.

Există multe împrumuturi care au fost convenite să fie flotante. Într-o situație economică instabilă însă, aceasta nu este cea mai bună soluție și duce la creșterea costurilor creditului. Acesta este motivul pentru care aceste credite sunt cel mai adesea refinanțate cu altele care au o dobândă fixă. Luând o astfel de măsură, riscul împrumutului scade dramatic. Împrumuturile cu risc scăzut sunt întotdeauna preferate de consumatori.

Aplicarea pentru o sumă mai mare decât suma primului împrumut este din nou un tip de refinanțare. Mulți oameni preferă să contracteze un al doilea împrumut, să-l închidă pe altul, să-l acopere pe primul și să le rămână niște bani pentru a acoperi costurile suplimentare. Aceste costuri sunt cel mai adesea pentru plata cardurilor de credit, plata unei taxe sau facturi și repararea casei sau a mașinii. Desigur, suma rămasă nu poate fi mare, dar cu o distribuție adecvată, majoritatea oamenilor reușesc să o folosească pentru nevoi urgente.

Sursă: toate-credite.com

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...