Care sunt motivele pentru refuzul unui împrumut?

Piața este plină de companii de creditare. Când o persoană are nevoie urgentă de bani, este suficient doar să se uite în jur și va găsi imediat de unde să împrumute. Asta cred majoritatea oamenilor, dar nu este adevărat. Iar celor mai mari optimiști se întâmplă să li se refuze un împrumut, deși au solicitat o sumă foarte mică, până la următorul salariu.

Ce motive ar putea avea instituțiile de credit pentru a refuza un împrumut?

Istoricul dvs. de credit

Ai ghicit, nu există bancă sau companie de împrumut rapid care nu reușește să efectueze această verificare atunci când o persoană solicită un împrumut. Pe baza răspunsului din registru, aceștia decid dacă acordă sau nu suma solicitată.

Venitul dvs

Venitul, deși dovedit prin formalitate, copia unui contract, nu este nicidecum o condiție formală. Ca regulă generală, împrumuturile nu trebuie acordate mai mult de 40% din venitul net al unei persoane. Dacă aveți alte credite, atunci se încasează sumele și se presupune că toate creditele nu depășesc acest 40%.

O condiție suplimentară pe care băncile o țin cont este familia. Dacă soția sau soțul tău este șomer sau primește un salariu mic, atunci venitul tău este împărțit cu toți membrii familiei și dacă rezultatul este prea mic, ți se va refuza un împrumut. Acest lucru este deosebit de important pentru familiile cu 2 sau mai mulți copii minori. În acest caz, chiar dacă ai un contract de muncă, un salariu mare și imobile pe numele tău, nu contează. O altă opțiune sunt creditele rapide, care nu necesita contract de muncă și nu fac astfel de verificări.

Informații false

Acordarea creditului nu este ceva care se datorează prezumției clienților, este mai degrabă un fel de serviciu. La cea mai mică suspiciune despre client, că este incorect, încearcă să mintă sau a completat date incorecte, urmează un refuz. Cu toate acestea, dacă faceți o greșeală de ortografie, puteți contacta agenția în siguranță și o corectați fără a afecta răspunsul acestora la împrumut.

Numărul de solicitări

Deși acesta nu este un motiv bine cunoscut, este extrem de important. Dacă ai solicitat un împrumut și ai fost refuzat și apoi aplici pentru al doilea, al treilea, al patrulea – vei primi doar respingeri. Refuzurile de credit se înregistrează și în istoricul de credit, iar dacă primești mai multe, ele reprezintă un semnal clar către instituțiile de credit că încerci să te împrumuți cu orice preț și ai probleme financiare serioase.

Sursă: online-imprumuturi.ro

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...