Care sunt marile companii beneficiare ale ajutorului de stat pentru investiții

Mai multe companii mari, care au realizat, sau vor realiza investiții în unități de producție în România, beneficiază de ajutor de stat din partea guvernului.

Asfel, la 31 decembrie 2016, lista companiilor și a investițiilor beneficiare de ajutor de stat arăta astfel:

Investiții finalizate

Cer Cleaning Equipment, pentru creșterea capacității de producție a fabricii din Curtea de Argeș, a beneficiat de un ajutor de stat de 35,23 milioane lei și a crescut numărul de angajați cu încă 313 persoane.

Leoni, pentru creșterea capacității de producție a fabricii din Bistrița, a beneficiat de un ajutor de stat de 42,91 milioane lei și a crescut numărul de angajați cu încă 613 persoane.

Bosch, pentru creșterea capacității de producție a fabricii din Jucu (județul Cluj), a beneficiat de un ajutor de stat de 71,23 milioane lei și a crescut numărul de angajați cu încă 623 persoane. Mai mult, Bosch beneficiază de un alt ajutor de stat de 96,98 milioane de lei, pentru deschiderea unei a treia unități de producție în Jucu, unitate în care vor lucra alte 554 de persoane.

Investiții în desfășurare

Bosch Rexroth România, pentru creșterea capacității de producție a fabricii din Blaj (județul Alba), beneficiază de un ajutor de stat de 73,36 milioane lei și va crește numărul de angajați cu încă 568 persoane.

Sonaca, pentru deschiderea unei fabrici în comuna Moldovenești (județul Cluj), beneficiază de un ajutor de stat de 24,07 milioane lei și va angaja 187 persoane.

Dacia, pentru investițiile în automatizarea uzinei din Mioveni (județul Argeș), beneficiază de un ajutor de stat de 58,33 milioane lei.

Airbus, pentru deschiderea unei fabrici în comuna Ghimbav (județul Brașov), beneficiază de un ajutor de stat de 23,50 milioane lei și va angaja 104 persoane.

Timken, pentru deschiderea unei noi fabrici în comuna Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), beneficiază de un ajutor de stat de 66,02 milioane lei și va angaja 120 persoane.

Alu Menziken, pentru deschiderea unei fabrici în comuna Medieșu Aurit, (județul Satu-Mare), beneficiază de un ajutor de stat de 88,53 milioane lei și va angaja 244 persoane.

Arctic, pentru deschiderea unei noi fabrici în comuna Ulmi (județul Dâmbovița), beneficiază de un ajutor de stat de 162,49 milioane lei și va angaja 480 persoane.

Pirelli, pentru creșterea capacității de producție a fabricii din Slatina, va beneficia de un ajutor de stat de 128,58 milioane lei și va crește numărul de angajați cu încă 530 persoane.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...