Care sunt județele cu cele mai mari salarii medii. București domină topul

Județele cu cele mai mari salarii anul acesta au fost București, cu o medie salarială netă de 5.000 lei, Timiș, cu 4.700 lei, Cluj, cu 4.500 lei, Ilfov, Iași, Brașov și Sibiu cu 4.000 lei, arată datele Salario.

Alte județe în care salariul mediu net depășește pragul de 3.500 lei net sunt Bihor (3.950 de lei), Prahova (3.800 de lei), Argeș (3.800 de lei) ori Alba (3.800 de lei).

La polul opus se află județe precum Vâlcea, Ialomița și Gorj, unde media salarială netă este de 3.200 de lei pe lună sau Caraș-Severin și Vaslui (3.100 de lei).

Cele mai mari salarii medii sunt în IT

Când vine vorba despre domeniile care oferă cele mai mari salarii, pe primul loc continuă să se afle IT-ul, cu o medie salarială netă de 6.500 de lei pe lună.

Cei care lucrează în project management ocupă cea de-a doua poziție, cu o medie salarială de 6.000 lei, urmați de angajații din construcții/instalații, audit/consultață și petrol/gaze cu o medie de 5.000 lei pe lună.

Domeniile care scot, anual, cel mai mare număr de joburi în piață și care recrutează masiv în aproape toate județele țării, cum ar fi retail, media salarială netă este de 3.600 lei, iar pentru industria alimentară 3.500 lei.

CITEȘTE ȘI: 15% dintre angajați ar acționa non-etic ca să obțină un salariu mai mare

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...