Care sunt fricile românilor când vine vorba de achiziția unei locuințe proprii

Resursele financiare sunt cel mai des menționate în topul fricilor românilor atunci când vine vorba despre achiziția unei locuințe proprii, arată o analiză ING.

Oamenii au incertitudini cu privire la ziua de mâine, posibilitatea ca locuința să coste mai mult decât estimarea inițială, posibilitățile financiare mai mici decât cele necesare pentru o astfel de achiziție.

Totodată, viitorii proprietari se tem că locuința de astăzi s-ar putea să nu fie potrivită nevoilor lor de mâine, implicit că investiția din prezent se va dovedi o alegere greșită.

În al doilea rând vin fricile legate de calitatea și integritatea achiziției, spre exemplu riscul seismic sau eficiența energetică (inclusiv izolație).

Fricile sunt prezente în mod egal, fie că este vorba de clădiri vechi sau noi.

Clădirile vechi necesită reparații în mod constant, iar pentru clădirile noi apar întrebări legate de conformitatea reglementărilor de construcție, accesul la utilități, cum ar fi canalizare, gaz, electricitate și implicațiile obținerii acestora.

Există și o serie de motive personale și interpersonale care duc la reticență în achiziționarea unei locuințe.

Printre acestea se numără potențiale certuri cu partenerii de viață până când găsesc o locuință acceptabilă pentru amândoi.

Unii menționează chiar că ar prefera să aibă un partener stabil înainte de a începe căutarea unei locuințe.

Alții văd probleme de sănătate neașteptate care i-ar împiedica să continue să plătească ratele la un credit.

Sunt și oameni care menționează posibilitatea să nu se înțeleagă cu vecinii sau că ar putea exista zgomot.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...