Care sunt comisioanele practicate de băncile de pe piața românească

Fintech-ul Volt a analizat comisioanele practicate de 25 de bănci de pe piața românească, pentru a identifica nivelul acestora și condițiile în care se oferă comisioane zero.

Astfel, 19 bănci pot oferi clienților pachete de cont curent cu zero costuri la respectarea anumitor condiții.

Cea mai des întâlnită condiție este încasarea de venituri recurente, fie că vorbim despre salariu, pensie sau orice altă sumă de bani care intră lună de lună în respectivul cont.

Dacă clientul îndeplinește condițiile de venit recurent, băncile îl vor taxa cu un comision lunar de administrare al pachetului de cont curent, care poate varia de la 2 la 12 lei.

Sunt bănci care nu au condiții de venit recurent, oferind zero costuri, însă taxează clienții cu 5 până la 25 de lei pe lună pentru respectivul pachet.

Ce comisioane se plătesc la încasare

Șapte bănci percep comisioane care variază între 2 și 5 lei pentru fiecare încasare (Banca Transilvania, Credit Europe Bank, Blom Bank, BRD, CEC Bank, Alpha Bank, Banca Românească).

Totuși, în cazul a patru dintre aceste bănci (BRD SocGen, Alpha Bank, Banca Românească sau CEC Bank), comisionul la încasare este 0 atunci când clientul optează pentru un pachet de cont curent.

Infografic

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...