Care sunt comisioanele practicate de băncile de pe piața românească

Fintech-ul Volt a analizat comisioanele practicate de 25 de bănci de pe piața românească, pentru a identifica nivelul acestora și condițiile în care se oferă comisioane zero.

Astfel, 19 bănci pot oferi clienților pachete de cont curent cu zero costuri la respectarea anumitor condiții.

Cea mai des întâlnită condiție este încasarea de venituri recurente, fie că vorbim despre salariu, pensie sau orice altă sumă de bani care intră lună de lună în respectivul cont.

Dacă clientul îndeplinește condițiile de venit recurent, băncile îl vor taxa cu un comision lunar de administrare al pachetului de cont curent, care poate varia de la 2 la 12 lei.

Sunt bănci care nu au condiții de venit recurent, oferind zero costuri, însă taxează clienții cu 5 până la 25 de lei pe lună pentru respectivul pachet.

Ce comisioane se plătesc la încasare

Șapte bănci percep comisioane care variază între 2 și 5 lei pentru fiecare încasare (Banca Transilvania, Credit Europe Bank, Blom Bank, BRD, CEC Bank, Alpha Bank, Banca Românească).

Totuși, în cazul a patru dintre aceste bănci (BRD SocGen, Alpha Bank, Banca Românească sau CEC Bank), comisionul la încasare este 0 atunci când clientul optează pentru un pachet de cont curent.

Infografic

- Publicitate -

Piața criptomonedelor, scădere puternică a capitalizării totale în august

În august 2024, piața criptomonedelor a resimțit o scădere cu 13,1% a capitalizării bursiere totale, influențată de preocupările macroeconomice...

Prima locație Berăria H din provincie, la Iași. Compania a achiziționat și restaurantul Shorley

Berăria H a câștigat licitația pentru terenul fostei fabrici de țigarete din Iași, cu o suprafață de peste 30.000...