Care sunt cele mai sigure linii aeriene din lume în 2022

Air New Zealand s-a clasat pe primul loc în clasamentul anual al siguranței aeriene care monitorizează 385 de transportatori din întreaga lume, scrie CNN.

Transportatorii aerieni sunt clasificați după factori precum accidentele și incidentele grave, vârsta aeronavelor din flotă, dar și protocoalele Covid-19 sau inovația.

Air New Zealand ocupă primul loc datorită recordului de zboruri fără incidente, inovațiilor aduse în cockpit, pregătirii piloților și a vârstei foarte scăzute a flotei.

Etihad Airways se clasează pe locul doi, Qatar Airways pe locul al treilea, iar Singapore Airlines și TAP Portugal ocupă locurile al patrulea, respectiv al cincilea în top.

Lipsește pentru prima dată din top 5 compania australiană Qantas, care a deținut titlul de cea mai sigură companie aeriană din lume între 2014 și 2017, precum și între 2019 și 2021.

Qantas ocupă anul acesta locul al șaptelea, în special datorită unei serii de incidente și a vârstei în creștere a flotei de aeronave.

Top 10 este completat de SAS, Alaska Airlines, EVA Air, Virgin Australia/Virgin Atlantic.

Nicio linie low cost nu se află în Top 20 global al companiilor aeriene, cum nu se regăsesc nici companiile românești Tarom și Blue Air.

- Publicitate -

Cum îți poți finanța propria afacere

Dacă ți-ai dorit de mult timp să devii antreprenor, însă lipsa de capital te-a ținut pe loc, trebuie să...

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...