Care sunt cele mai scumpe obiecte cu tematică olimpică achiziționate de români pe eBay

Cel mai scump obiect cu tematica olimpica achizitionat de un roman pe eBay este o geaca Adidas TISA, lansata cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarna de la Grenoble 1968.

Aceasta a costat 330 de dolari americani, potrivit datelor eBay, una dintre cele mai mari platforme de comert online din lume.

Pe locurile doi se afla o camera foto Canon F-1, editie limitata, lansata cu ocazia Jocurilor Olimpice de vara de la Montreal 1976 (318 USD).

Urmeaza mai multe monede comemorative in dolari americani emise cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Los Angeles 1984 (180 USD).

De departe, cele mai populare obiecte cu tematica olimpica de pe eBay sunt insa timbrele, in topul preferintelor romanilor aflandu-se cele lansate cu ocazia JO Sydney 2000.

Un joc video cu tematica olimpica a costat 27.860 USD

Cel mai scump obiect cu tematica olimpica achizitionat pana acum de pe eBay, la nivel global, sunt un joc video Mario & Sonic at the Olympic Games, lansat cu ocazia Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, in valoare de 27.860 de dolari americani.

Urmeaza un model rar de ceas de buzunar Patek Philippe, lansat cu ocazia Jocurilor Olimpice de vara de la Berlin, din 1936, in valoare de 27.000 USD.

Obiectele sportive sunt foarte cautate la licitatii

In 2021 numarul de achizitii realizate in baza listarilor generate de cuvantul „volei” a crescut in primele sase luni din 2021 cu 67% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Achizitiile efectuate in baza listarilor generate de cuvintele „tenis”, „baschet” si „inot” au inregistrat cresteri de aproximativ 30%, 17% si, respectiv 16%. 

In prima jumatate a anului, la nivel global, au fost cumparate aproape 74.000 de obiecte in baza listarilor generate de cuvantul „tenis”.

In prezent, eBay pune la dispozitia cumparatorilor peste 1,7 miliarde de produse listate, provenind de la peste 20 de milioane de comercianti din intreaga lume.

- publicitate -