Care sunt cele mai importante beneficii pentru angajații români

Aproximativ 19% dintre angajați și-ar dori ca printre beneficii să se numere o parte dintre cheltuielile pentru lucrul de acasă, conform unui sondaj Undelucram.

Salariații au primit în pandemie tichete de masă (27,1%), servicii medicale gratuite (18,2%), decontarea transportului (11%) sau decontarea utilităților pentru a lucra de acasă (8,9%).

Aproximativ 6,5% au beneficiat de servicii de terapie sau coaching, în jur de 6,4% au avut parte de teambuilding-uri online, iar 5,3% au beneficiat de programe de wellbeing.

5,1% dintre angajați au primit vouchere de vacanță pentru turism intern.

Beneficiile care au fost oferite cel mai rar sunt cursuri de dezvoltare personală și profesională (4%), acces în spații de co-working (2,6%) sau testare Covid-19 (2,2%).

Ce beneficii sunt cele mai importante pentru angajați

Cei mai mulți salariați (44,4%) consideră că asigurarea medicală la o clinică privată este cel mai important beneficiu oferit în pandemie de către companiile în care lucrează.

În top urmează tehnologia necesară pentru desfășurarea activității (laptop, căști) cu 24,3% dintre voturi și asigurarea unor costuri legate de lucrul de acasă cu 11,1% dintre voturi.

De asemenea, aproximativ 9,2% dintre angajați consideră că principalul beneficiu oferit în pandemie a fost flexibilitatea programului de lucru.

Alți 6% cred că asigurarea unor costuri pentru psihoterapie a fost cel mai important beneficiu.

Ce își doresc angajații

  • 12,6% dintre angajați vor ca instituția unde lucrează să le ofere tehnologia necesară pentru a-și desfășură activitatea.
  • 11,4% ar vrea să aibă un abonament la o companie care produce și livrează mâncarea acasă.
  • 11,4% vor abonament la sală, iar 10,1% își doresc asigurare medicală la o clinica privată.
  • Aproximativ 7,6% ar vrea să le fie asigurate costurile pentru ședințe la un nutriționist, iar 6,3% ar vrea să poată face teste PCR pe cheltuiala companiei.
  • 1,3% ar vrea ca angajatorul să le ofere un abonament la o platformă de streaming, iar același procent s-ar mulțumi cu o primă sau un beneficiu minim de tipul tichetelor de masă.

Ce vor angajații care au copii

Cei mai mulți dintre salariații părinți (24,1%) ar vrea ca angajatorul să le asigure costurile pentru a avea o bonă.

Alte beneficii foarte importante în opinia părinților sunt un abonament pentru copii la o clinică medicală privată (22,4% dintre respondenți) și susținerea costurilor pentru plata grădiniței private (19%)

Urmează asigurarea unor cursuri de parenting (19%) și asigurarea unor costuri pentru psihoterapie (15,5%).  

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...