Care sunt beneficiile lentilelor de contact pentru un adolescent?

De ani buni, lentilele de contact au devenit o alternativa pentru clasicii ochelari de vedere, tot mai multi utilizatori apeland la aceasta solutie datorita multiplelor avantaje pe care le prezinta.

Astfel, aceste mici meniscuri din material plastic, precum sunt lentilele de contact de la Lentiamo, nu vor distorsiona imaginile si nici nu se vor aburi vreodata. In plus, confera un camp vizual clar si complet, spre deosebire de ochelarii de vedere. Un avantaj foarte apreciat pe care il confera lentilele de contact este libertatea de miscare, utilizatorii putand practica sporturi si efectua alte activitati fara avea grija ochelarilor.

Deja lentilele de contact au devenit accesibile pentru orice categorie de varsta, utilizatorii putand sa le aleaga chiar si in functie de culoarea pe care o vor conferi ochilor.

Exista multi parinti care se intreaba daca lentilele de contact sunt potrivite pentru copiii lor adolescenti, iar in cele ce urmeaza vom oferi cateva argumente in favoarea acestei variante.

Lentilele de contact cresc increderea in sine

Un studiu efectuat pe un esantion de copii si adolescenti americani cu miopie a relevat faptul ca purtarea lentilelor de contact a avut un impact pozitiv pe plan psihologic asupra acestora.

Adolescentii devin mai increzatori in propria persoana, putand participa la o serie de activitati pe care erau nevoiti sa le evite atunci cand purtau ochelari. De asemenea, au o perceptie mult mai buna despre propria infatisare, cu un moral bun datorat si imbunatatirii corectiei vederii.

Sunt dorite de majoritatea adolescentilor care poarta ochelari

S-a constatat ca tinerii sunt mult mai tentati decat adultii sa poarte lentile de contact, circa 65% dintre purtatorii de ochelari cu varste intre 12 si 15 ani dorindu-si acest lucru. Totodata, un sfert dintre cei cu varste intre 12 si 18 ani s-au adresat unui specialist pe acest subiect.

Este evident ca lentilele de contact constituie un lucru pe care adolescentii cu probleme de vedere il prefera, iar parintii ar trebui sa tina cont de dorinta lor.

Adolescentii devin mai responsabili

Purtarea unor lentile de contact presupune anumite reguli care trebuie respectate zilnic, acesta fiind privit ca un impediment de utilizatorii adulti. Adolescentii au dovedit ca se adapteaza mult mai usor, procentul celor care renunta la purtarea lentilelor de contact fiind insignifiant, in comparatie cu cel inregistrat in cazul adultilor. Adolescentii devin astfel mai responsabili si mai preocupati de propria sanatate.

Pot fi purtate cu ochelarii pe post de accesoriu fashion

Unii tineri, si mai ales tinere, considera ca ochelarii sunt un accesoriu foarte potrivit pentru anumite outfit-uri, iar lentilele de contact nu vor fi un impediment pentru purtarea acestora in anumite ocazii.

Din acest punct de vedere, conteaza in primul rand rama ochelarilor, care pot  poate fi accesorizata cu lentile din sticla, fara dioptrii. Adolescentii vor obtine astfel look-ul dorit,  purtand lentilele de contact pentru claritatea vederii, iar ochelarii ca accesoriu de fashion.

Permit purtarea ochelarilor de soare

Cu lentilele de contact aplicate, tinerii vor putea sa poarte ochelarii de soare la moda fara a le fi afectata calitatea vederii. Purtatorii de ochelari de vedere se confrunta frecvent cu aceasta problema, nu toate lentilele de protectie solara avand dioptrii.

In plus, in cazul adolescentelor, purtarea lentilelor de contact le creeaza si posibilitatea de a se machia singure, conferindu-le o vedere clara, fara a mai fi nevoite sa poarte ochelarii, care le ingreuneaza aceasta activitate.  

Sunt adaptate in functie de nevoile si stilul de viata al purtatorului

Fiecare utilizator are propriul sau stil de viata, care difera de la o persoana la alta, iar lentilele de contact se impart in trei categorii, pentru a se adapta perfect nevoilor purtatorului. Astfel, exista lentile de contact zilnice, care pot fi purtate doar o singura zi, lentile de contact bilunare, care pot fi purtate doua saptamani si lentilele de contact trimestriale.

Lentilele difera si in functie de materialul din care sunt produse, existand lentile din hidrogel si din silicon-hidrogel. Nu in ultimul rand, in functie de natura defectului de vedere pe care il corecteaza, lentilele de contact sunt sferice, torice, bifocale si multifocale de calitate.

In concluzie, purtarea lentilelor de contact de catre adolescenti isi va aduce o contributie importanta la imbunatatirea calitatii vietii, avand si alte avantaje pe langa cel asociat scopului pentru care au fost create.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...