Care sunt aplicațiile preferate de managerii IT pentru munca remote

Managerii IT au numit Microsoft 365 (MSFT), Google Workspace (GOOG) și Zoom (ZM) drept cele mai importante aplicații folosite pentru munca remote.

Videoconferințele au fost clasate ca fiind principalul instrument pe care organizațiile s-au bazat cel mai mult în ultimul an (32%), arată datele agregate de eToro.

Alte instrumente pe care se bazează organizațiile includ infrastructura cloud (23%) – cum ar fi Microsoft Azure, Amazon Web Services, sau Google Cloud, suitele Office.

Alți 11% preferă Office 365, G Suite sau Dropbox Paper, dar și software specializat (11%) cum ar fi Salesforce și Adobe.

Această tendință arată că tehnologiile cloud, de videoconferință și de gestionare a echipelor vor cunoaște probabil o creștere și în viitor.

Majoritatea (73%) liderilor IT au indicat că numărul de aplicații SaaS (software as a service) a crescut în ultimele 12 luni, majoritatea organizațiilor rulând între 100 și 1000 de aplicații SaaS.

Mai mult de 83% dintre liderii IT se așteaptă la fonduri suplimentare în viitor pentru a sprijini și implementa noile modalități de lucru.

Procentajul personalului care lucrează exclusiv de acasă a crescut rapid de la începutul pandemiei, ajungând la o medie estimată de 34% în Europa și 35% în SUA.

- publicitate -