Care au fost cele mai bine renumerate joburi postate pe OLX în ultimul an

Datele platformei de recrutare OLX, colectate în perioada martie 2021 – martie 2022, arată că ofertele de muncă în străinătate au condus în topul celor mai mari salarii oferite candidaților.

Astfel, în medie, locurile de muncă peste granițe au fost remunerate cu aproximativ 1.900 euro pe lună, mult peste cota celor de la nivel local.

Pe locul al doilea, la mare distanță, s-au situat ofertele financiare pentru joburile din categoria „Șoferi – Servicii auto – Curierat” cu o medie de 1.080 euro.

În top a intrat și categoria „Ingineri – Meseriași – Constructori”, cu o medie a remunerațiilor de 855 euro lunar, foarte aproape de „Personal medical”, cu o medie salarială de 843 euro.

Pe locul al cincilea, ținând cont de ofertele salariale înaintate de companii în platforma OLX, s-a aflat categoria „Agenți – consultanți vânzări”, cu o medie de 777 euro.

Care au fost cel mai „prost” plătite joburi postate pe OLX?

La polul opus, domeniile cu cele mai mici oferte financiare au fost, în ultimul an, pentru „Bone și Menajere”, cu o medie salarială de 421 euro.

Urmează joburile din categoriile „Pază și Protecție”, cu o medie de 447 euro și „Casieri – Lucrători comerciali” – 459 euro.

Domenii în care ofertele salariale au crescut cel mai mult în ultimul an

Pe parcursul perioadei analizate, ofertele salariale au crescut în majoritatea domeniilor prezente pe OLX, cu procente care variază între 1% și 15%.

Cea mai importantă creștere a fost înregistrată în domeniul „Cosmeticieni – Frizeri – Saloane”, unde ofertele salariale au urcat cu aproximativ 15%, de la 532 euro la 610 euro, în februarie 2022.

Companiile au scos din buzunar mai mulți bani și pentru categoria „Ingineri – Meseriași – Constructori”, care a înregistrat un avans de aproximativ 13%, la 917 euro, la începutul acestui an.

„Finanțe – Contabilitate”, domeniu în care remunerațiile au crescut cu 8%, la 612 euro, se află pe locul al treilea, la egalitate cu sectorul „Casieri – Lucrători comerciali”, cu un plus tot de 8%.

CITEȘTE ȘI: Platforma de recrutare eJobs lansează un comparator de salarii

- Publicitate -

Apple devine primul brand din lume evaluat la un trilion de dolari

Apple marchează un moment istoric, devenind primul brand din lume de un trilion de dolari, potrivit clasamentului celor mai...

Consumatorii cheltuiesc mai mult pentru servicii de streaming video

Cheltuielile medii lunare ale gospodăriilor cu platformele de streaming video la cerere au crescut cu aproape 30% față de...