Care au fost cele atractive companii pentru investitorii europeni în 2021

Trending

Cehii preferă companiile de stat, portughezii investesc în energie, polonezii se îndreaptă spre comerțul electronic, iar italienii mizează pe farma, arată datele XTB.

O caracteristică comună a investițiilor europenilor este caracterul oportunist, investitorii dorind să fie cu un pas în fața celorlalți și să „prindă anumite trenuri înainte ca acestea să fie pline”.

În Cehia, investitorii s-au orientat tot mai mult în ultima vreme către compania locală CEZ, a cărei activitate se desfășoară în sectorul energetic.

CEZ este cea mai mare companie de utilități și cea mai mare companie publică din Europa Centrală și de Est. Acţionarul său majoritar este guvernul ceh care deține 70% din acţiuni.

Și investitorii portughezi s-au orientat către o companie locală de energie. Galp Energia, o corporație multinațională energetică, cu sediul în Lisabona.

Firma este alcătuită din peste 100 de companii implicate în fiecare aspect al furnizării de petrol și gaze naturale, explorare și producție de hidrocarburi.

Cea mai tranzacționată companie în Italia a fost Tonix Pharmaceuticals, o firmă care activează într-un sector interesant, cel de biotehnologie.

Cea mai tranzacționată companie din Polonia în ultima lună a fost Allegro. Firma poloneză de comerț electronic a devenit una dintre mărcile de top de comerț electronic din Europa centrală.

Potrivit datelor de la SimilarWeb, platforma poloneză este a zecea cea mai mare platformă de comerț electronic din lume în ceea ce privește vizitele lunare și singura companie din top 10 care operează în Europa.

- Publicitate -

Ultimele

Românii au făcut mai puține comenzi de mâncare gătită în 2022

Numărul lunar de comenzi pentru mâncare gătită a scăzut de la 4,4 în 2021, la 3,3, anul trecut, arată...

Trebuie să citești