Carantina din Austria s-a terminat. Urmează vaccinarea obligatorie

Karoline Edtstadler: „Odată cu introducerea vaccinării obligatorii, este de fapt ilegal să trăiești în Austria și să nu fii vaccinat”

Austria a încheiat cele 20 de zile de carantină, dar numeroase restricții rămân valabile. Mai mult, nevaccinații sunt în continuare în lockdown.

La Viena, magazinele se redeschid pentru toate persoanele vaccinate, iar clienții trebuie să poarte obligatoriu o mască de tipul FFP2. Și angajații trebuie să fie vaccinați și să poarte același tip de mască.

Restaurantele și hotelurile rămân închise până în 20 decembrie, iar mâncarea poate fi comandată doar cu ridicare sau livrare la domiciliu.

Barurile și cluburile de noapte rămân închise pe termen nedeterminat.

Interesant este că la evenimentele care au loc în aer liber, dar cu locuri determinate pentru participanți, masca nu este obligatorie.

Pentru evenimentele care au loc într-un spațiu unde nu pot fi alocate locuri, numărul participanților este redus la 25 înăuntru și maxim 300 afară.

La meciurile de fotbal sau alte evenimente sportive pot participa maxim 4.000 de spectatori în aer liber și 2.000 la evenimentele care au loc în sală.

Ce se întâmplă cu obiectivele turistice?

Grădina zoologică de la Schönbrunn este deschisă numai pentru persoanele vaccinate. Înăuntru este obligatorie purtarea unei măști de tipul FFP2.

La fel și în zona acvariilor, unde mai mult decât atât, este necesară înregistrarea vizitatorilor înainte.

Chiar dacă târgurile de Crăciun sunt deschise, standurile cu mâncare sunt închise până în 19 decembrie. Chiar și după redeschidere, mâncarea se poate lua doar la pachet.

Urmează vaccinarea obligatorie

Mai sunt doar trei luni până vaccinarea devine obligatorie în Austria. Chiar dacă statul nu te obligă direct să te vaccinezi, amenzile și carantina au un rol important în a te „convinge”.

Astfel, din 15 martie 2022, dacă la un control aleatoriu nu prezinți certificatul de vaccinare ești amendat cu 600 euro.

Vor exista patru termene limită pentru vaccinare în fiecare an, astfel că amenzile pe care o persoană nevaccinată le va plăti ajung până la 2.400 euro anual.

Odată cu introducerea vaccinării obligatorii, este de fapt ilegal să trăiești în Austria și să nu fii vaccinat, spune vice-premierul Karoline Edtstadler într-un interviu pentru Heute

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...