Caracteristicile unui scaun de gaming confortabil. Cum îl recunoști?

Gamingul este o pasiune molipsitoare, captivându-i pe mulți dintre cei care au curiozitatea să încerce o astfel de experiență. Indiferent că ești gamer împătimit sau doar vrei să te relaxezi, un joc video te atrage ușor în lumea sa imaginară și te face să-ți petreci ore în șir în fața monitorului.

Pentru a te bucura din plin de această experiență, ai nevoie de tot confortul, iar în acest sens este important să folosești un scaun adecvat. Scaunul de gaming a fost conceput special pentru cei mistuiți de această pasiune, asigurând o poziție confortabilă și prevenind anumite probleme de sănătate ce pot apărea ca urmare a timpului îndelungat petrecut în poziție șezând.

Pentru că oferta este una foarte variată, îți arătăm care sunt caracteristicile pe care trebuie să le aibă un scaun de gaming confortabil.  

Suportul lombar

Un prim criteriu de care trebuie să ții cont când îți alegi scaunul de gaming este suportul lombar pe care acesta ți-l oferă. Este foarte important ca scaunul să aibă  o formă ergonomică și să asigure astfel susținerea coloanei la nivel lombar, reducând l presiunea exercitată asupra acesteia când stai așezat mai mult timp.

Există și modele de scaune prevăzute cu perne speciale, care se prind de spătar în zona lombară, acestea asigurând o susținere la fel de bună a coloanei și prevenind astfel apariția durerilor de spate.

Materialele din care este realizat

Deși mulți sunt înclinați să le considere foarte confortabile, scaunele foarte moi nu sunt recomandate pentru gaming, pentru că viciază postura corectă, ceea ce va duce în final la apariția problemelor la nivelul spatelui. Mult mai bune sunt scaunele cu perne din spumă cu memorie – material foarte rezistent și cu un grad mare de elasticitate.

În ceea ce privește tapițeria, poți opta pentru scaunele din piele ecologică, piele naturală sau material textil. Indiferent de alegere, este de preferat ca materialul să fie tratat higroscopic pentru a absorbi umezeala, în speță transpirația care apare în timpul sesiunilor de gaming.

Suportul de bază

Achiziția unui scaun de gaming este o investiție pe termen lung, așa că este normal s-ți dorești ca acesta să te țină cel puțin câțiva ani. De cele mai multe ori, prima piesă care cedează este suportul în formă de stea de la baza scaunului, care susține întreaga greutate.

Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, trebuie să alegi un scaun cu suport cu brațe metalice sau din alt material rezistent. Și scaunele cu baza din plastic sunt suficient de rezistente, însă se impune mai mult atenție în utilizarea lor.

Rolele

Nu poate fi vorba de confort când simți că rolele scaunului zgârie parchetul sau se crapă atunci când ți-e lumea mai dragă. De aceea, și alegerea tipului potrivit de role are importanța sa, iar în cazul de față sunt recomandate rolele cu suprafață cauciucată.

Acestea nu doar că protejează parchetul, dar absorb mai bine șocurile și astfel rezistă mai mult în timp. În plus, oferă o mai bună mobilitate și sunt mai silențioase îi comparație cu cele cu suprafața dură.

Funcțiile auxiliare

Până acum am vorbit de caracteristicile de bază ale unui scaun de gaming, însă există și alte opțiuni auxiliare, care pot îmbunătăți gradul de confort. Cea mai important dintre ele este funcția de masaj, a cărei utilitate o vei aprecia după câteva ore petrecute în scaun.

Totodată, pentru o experiență deosebită în timpul sesiunilor de gaming poți opta pentru un scaun cu sistem multimedia integrat, iar dacă îți dorești o poziție mai relaxată, îți recomandăm un scaun cu suport special pentru tastatură și mouse.

Nu în ultimul rând, înainte de a cumpăra un scaun de gaming, consultă specificațiile tehnice pentru a afla dimensiunile acestuia și greutatea maximă suportată, pentru a fi sigur că ai ales modelul potrivit.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...