Candidați și locuri de muncă în domeniul financiar

Statistica realizată recent în baza anunțurilor de joburi de pe BestJobs.eu indica o creștere de 59% comparativ cu anul trecut în ceea ce privește locurile de muncă în domeniul financiar.

Cele mai multe anunțuri sunt pentru posturile de contabil (580), economist (332), director economic (42), analist financiar (37) și ofițer credite/ofițer bancar (31). În sistemul bancar există de asemenea oferte pentru ofițeri de conformitate, șefi agenție, administratori cont, auditori, analiști credite, specialiști control risc și ofițeri colectare debite.

Orașele cele mai ofertante sunt București (436 anunțuri), Timișoara (117 anunțuri), Cluj-Napoca (99 anunțuri), Arad (60 anunțuri), Iași (56 anunțuri) și Brașov (51 anunțuri). La fel ca și în cazul altor domenii de activitate firmele caută angajați din toată țara, astfel orice persoană interesată de o relocare poate opta pentru una din ofertele disponibile, în special dacă se află în orașele din apropiere.

Oferta pentru domeniul financiar include și joburi în străinătate: Polonia (15 anunțuri în Varșovia), Ungaria (8 oferte în Budapesta) și Franța (3 oferte în Menton).

În ceea ce privește candidații, companiile pot alege din rândul celor peste 426.000 de candidați cu experiență în domeniul financiar și care ocupă sau au ocupat poziții de economiști (83.517), contabili (105.117), auditori (50.535), analiști financiari (86.131), ofițeri credite (101.513).

Candidații cu studii și experiență în domeniul economic pot opta și pentru joburile din domeniul administrativ/office jobs existând pe platforma BestJobs.eu 597 anunțuri pentru poziția de asistent manager și 1.263 pentru consilier/specialist suport sau call center.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...