Când e momentul să schimbi anvelopele de vară?

Este evident faptul că, în cazul în care anvelopele de vară nu sunt înlocuite cu cele de iarnă, pot apărea numeroase scenarii care fac ca deplasarea cu automobilul să fie dificilă. De asemenea, utilizarea cauciucurilor de iarnă pe timp de vară se traduce printr-un control mult mai slab asupra mașinii și, implicit, uzarea timpurie a acesteia. Primăvara, atunci când temperaturile devin mai mari, se recomanda montarea anvelopelor de vară, un lucru deosebit de important atât pentru confortul în condus, cât și siguranța în trafic!

Când ai nevoie de anvelope de iarnă?

Evident, când temperaturile încep să scadă, iar din punct de vedere administrativ, se recomandă trecerea la anvelope de iarnă atunci când temperaturile exterioare scad sub 7 grade Celsius. Trebuie puse anvelope de iarnă atunci când se circulă pe drumuri publice acoperite cu gheață, zăpadă sau polei (care, bineînțeles, apar la temperaturi sub 0 grade Celsius).

- Publicitate -Domeniile Ostrov

Când schimbi anvelopele de vară?

Raportându-ne la răspunsul de mai sus, poți face trecerea la anvelope de vară atunci când, pe o perioadă mai îndelungată de timp, temperaturile externe depășesc 7 grade Celsius, iar prognoza meteo nu prevede ninsori. Perioada în care montezi cauciucurile de vară depinde foarte mult și de zona în care se deplasează autovehiculul. În zonele montane primăvara se instalează mai târziu, existând ani cu zăpadă în luna aprilie.

sursă foto: davanti-tyres.com

Cum știi că trebuie să schimbi anvelopele

Este clar că anvelopele trebuie schimbate în momentul în care, pur și simplu, acestea nu mai sunt funcționale, prezentând foarte multe deprecieri structurale, rupturi, zgârieturi, ceea ce face imposibilă utilizarea acestora. Vorbind despre alternanța anvelopelor de vară și iarnă, răspunsurile necesare au fost prezentate mai sus.

Situații periculoase la volan și cum să le previi

După cum bine știi, foarte multe situații din trafic nu depind, din păcate, întotdeauna de tine. Totuși, este foarte important să știi cum să previi situațiile neplăcute care ar putea apărea. Întotdeauna încearcă să urmărești cu atenție semnele de circulație, să le respecți, să nu împiedici alte vehicule să te depășească, să eviți să tai calea altor persoane angajate în trafic (în special a celor care conduc camioane), să nu blochezi intersecțiile și, în esență, să te folosești întotdeauna de oglinzi.

Ce impact au obiceiurile de condus asupra rezistenței anvelopelor?

Rezistența anvelopelor poate fi mult diminuată de obiceiurile de condus negative, cum ar fi viteza excesivă, obișnuința de a frâna brusc, de a merge pe terenuri accidentate și de a face chiar și drift-uri. Anvelopele pot rezista, dacă sunt îngrijite și întrebuințate cum trebuie, foarte mult timp. Folosirea anvelopelor potrivite (cele de vară pe timpul verii și cele de iarnă pe timpul iernii) te poate scuti de foarte multe cheltuieli suplimentare.

Cum să asiguri durabilitatea anvelopelor

Durabilitatea cauciucurilor depinde foarte mult de obiceiurile de condus pe care le ai. În principal, le poți asigura o viață lungă prin evitarea acestor comportamente negative care ar putea afecta nu doar integritatea lor, ci și siguranța ta la volanul autovehicului

sursă foto: davanti-tyres.com

Pot rula cu o anvelopă run flat dezumflată?

În momentul în care o anvelopă standard pierde presiune, janta roții apasă cu întreaga greutate asupra pereților laterali. Prin urmare, mașina devine foarte greu de condus, iar anvelopa este distrusă. Anvelopele cu tehnologie RunFlat (care au capacitatea de a rula chiar și în cazul în care sunt dezumflate) au pereții laterali ranforsați foarte rezistenți, ce sprijină janta în cazul în care are loc pierdere de presiune. În situația dezumflării unei astfel de anvelope, trebuie să reduci viteza până la un maximum de 80 km/h, să eviți frânarea sau manevrele bruște, să nu conduci distanțe prea lungi cu roata dezumflată și, în cel mai scurt timp, să schimbi anvelopa defectă.

Cum pot afecta anvelopele performanța mașinii?

Anvelopele nepotrivite pot duce la o experiență de condus deosebit de neplăcută și chiar nesigură. Spre exemplu, vor apărea dificultăți în deplasare, alunecarea pe teren, funcționarea deficitară a frânelor, dificultăți la schimbarea direcției de mers, toate datorate faptului că anvelopele sunt realizate din materiale care nu se află în conformitate cu necesitățile presupuse de clima externă.

Cum deosebești anvelopele de vară de cele pentru iarnă?

Anvelopele de vară sunt mult mai bune pentru rulare la temperaturi mari, chiar și extreme, deoarece asigură o mai bună stabilitate și control total asupra mașinii. Materialul dur nu permite dilatarea anvelopelor la temperaturi ridicate, ceea ce previne fenomenul de acvaplanare.

- Publicitate -

Jumătate dintre români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn

Stresul este cel mai important factor care afectează calitatea somnului românilor, fiind menționat de 52% dintre respondenții unui studiu...

Ce cheltuieli poți deduce ca PFA? Lista completă și exemple practice

În calitate de Persoană Fizică Autorizată (PFA), trebuie să înțelegi care sunt cheltuielile pe care le poți deduce pentru...