Campus școlar modern cu bani europeni, la Arieșeni

sursa foto: alba24.ro
sursa foto: alba24.ro

În cadrul Şcolii Generale din Arieșeni, Alba, va fi înfiinţat un campus profesional şi modern, pentru a asigura studiul în ateliere specializate, în domeniul prelucrării lemnului, în cel al industriei alimentare, dar și în specializări pentru HoReCa, utile pentru turismul rural din Munții Apuseni, scrie Alba 24.

Proiectul „Campus învățământ profesional și tehnic” este cel mai mare din mediul rural din întreaga regiune Centru.

Proiectul este finanţat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru cu peste 18,83 milioane de lei. Fondurile nerambursabile solicitate, în valoare de aproape 12 milioane lei vor fi asigurate din bugetul Programului Operaţional Regional, prin domeniul major de intervenție 3.4.

Vor fi achiziționate echipamente școlare pentru dotarea școlii la standarde europene și se vor construi atelierele necesare specializărilor profesionale. Se va renova sala de sport, se vor crea noi facilități în campus, prin amenajarea cantinei și îmbunătățirea condițiilor de cazare pentru elevi, urmând a fi create spații de cazare profesori. Tot din bugetul proiectului s-au prevăzut fonduri pentru finalizarea lucrării de intervenție asupra clădirii căminului de elevi și pentru finalizarea lucrării de intervenție asupra clădirii cantinei, precum și a rețelei de utilități.

Timp de 18 luni se vor efectua diverse lucrări de intervenție, reparație, extinderi și achiziții de echipamente. Bugetul total al proiectului este de 18,37 milioane lei, din care 11,99 milioane lei sunt fondurile nerambursabile solicitate. Contribuția solicitantului o constituie suma cheltuielilor neeligibile, precum și 0,28 milioane lei contribuția la cheltuielile eligibile. Din fondurile proiectului se va realiza îmbunătățirea domeniilor de pregătire profesională prin patru specializări profesionale și tehnice.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...