Câmpia Turzii va avea transport public local cu autobuze hibrid

Solaris Bus & Coach va livra pentru municipalitatea din Câmpia Turzii șapte autobuze hibride Solaris Urbino 10.5 Mild Hybrid, până în luna septembrie.

Valoarea totală a contractului se ridică la 12.390.000,00 lei + TVA.

Astfel, Câmpia Turzii marchează o premieră, prin inițierea primului serviciu propriu de transport public local din municipiu.

Autobuzele Solaris comandate sunt dotate cu un sistem de propulsie hibridă în serie, constând dintr-un motor de electric de 35 kW/ Voith și un motor diesel de 187 kW.

Fiecare autobuz comandat are 10,5 metri lungime și poate transporta până la 70 de pasageri, incluzând 27 de persoane așezate.

Autobuzele sunt dotate cu sisteme de încălzire și aer condiționat, porturi USB, sistem de anunțuri vocale și panouri ce vor afișa informații despre traseu.

Mai mult, vehiculele vor fi dotate cu un sistem de numărare a pasagerilor cu senzori amplasați la fiecare ușă.

Potrivit companiei, cu datele obținute se vor putea face optimizări ale transportului pe liniile respective.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare, Oradea, Mediaș, Târgu Jiu, Reghin, Ploiești.

Mai mult, peste 170 de vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.

CITEȘTE ȘI: Solaris a început livrările unei noi tranșe de 25 troleibuze noi la Brașov

- Publicitate -

Ultimele

HalfPrice ajunge la trei magazine în România, după deschiderea unității din București

Retailerul polonez HalfPrice a ajuns din această lună la trei unități pe plan local după ce a deschis cel...