Calendarul deschiderilor de centre comerciale în 2016

Anul 2016 se anunță foarte bogat în deschideri de centre comerciale moderne. Numeroase unități, de tip mall sau galerii comerciale, își vor aștepta clienții în opt orașe.

Cu toate că piața de retail este foarte aglomerată, Bucureștiul rămâne în topul deschiderilor de centre comerciale. Astfel, până la sfârșitul anului, capitala va avea două mall-uri noi.

Veranda Mall se va deschide pe strada Ziduri Moși, în imediata vecinătate a Pieței Obor. Cu peste 100 de magazine, 25.000 mp închiriabili și un hipermarket Carrefour, Veranda Mall va constitui o alternativă de petrecere a timpului liber pentru locuitorii din cartierul Colentina. În acest moment, pe șantierul Veranda se lucrează la structura clădirii.

Până la sfârșitul anului, în cartierul Titan se va deschide ParkLake Mall. Centrul comercial are o suprafață de 70.000 mp închiriabili, peste 200 de magazine, iar ancora principală este tot un hipermarket Carrefour. ParkLake Titan se află în imediata apropiere a Bd. Camil Ressu, între stațiile de metrou Dristor și Titan.

În vestul țării, în primăvara anului 2016, se va deschide a doua fază a Shopping City Timișoara. După inaugurarea hipermarketului Carrefour, la finalul anului 2015, centrul comercial de peste 55.000 mp, va oferi clienților, pe lângă mari retaileri internaționali, un cinema și o zonă de food și entertainment.

Până la sfârșitul anului, NEPI va finaliza și Shopping City Piatra Neamț, un centru comercial cu o suprafață de 25.000 mp. Cel mai probabil construcția mall-ului va începe în această primăvară. Ancora principală a Shopping City Piatra Neamț va fi un hipermaket Carrefour.

NEPI are în plan, pentru primăvara lui 2016 și două extensii de centre comerciale. La Drobeta Turnu Severin, centrul comercial Severin Shopping Center va fi extins cu 9.700 mp, în timp ce la Constanța, City Park Mall va deveni, din martie 2016, cel mai mare mall din regiune, după inaugurarea unei extensii de 20.500 mp.

În aprilie 2016, fostul magazin Mercur Craiova, rebranduit în Mercur Center, își va aștepta clienții cu două etaje dedicate retailerilor de fashion, etajul al treilea va fi transformat în food court, la etajul patru va funcționa un cinematograf multiplex cu 580 de locuri, în timp ce la etajul cinci va funcționa o sală de fitness. Mercur Center va fi cel de-al doilea centru comercial modern din oraș.

În primăvara lui 2016, Intercora va inaugura două galerii comerciale. La Slatina, galeria comercială de lângă Kaufland Artileriei, cu o suprafață de 1.977 mp, va aduce magazine ale retailerilor Takko, Deichmann, Flanco, Pepco și Pet Mag. La Tulcea, galeria comercială de lângă Kaufland, cu o suprafață de 5.129 mp, va aduce magazine ale retailerilor Deichmann, Takko, Pepco, Flanco, Sportisimo și Jysk.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...