Călătoria cu trenul revine în prim plan în 2020

Potrivit previziunilor World Economic Forum, în anul 2020 numărul turiștilor se va apropia de 2 miliarde, comparativ cu anul 2019, când 1,45 miliarde de oameni au călătorit în străinătate.

Printre principalele trenduri ale anului 2020 se remarcă redobândirea popularității călătoriilor cu trenul – consecință a mișcărilor de protecție a mediului, generate și de protestele activistei suedeze de numai 17 ani, Greta Thunberg.

Declarată persoana anului de către Revista Times, Greta Thunberg a generat o adevărată mișcare de popularizare a utilizării trenului ca mijloc de transport prietenos cu mediul, prin așa munitul „Greta effect” – într-o eră a călătoriilor luxoase în întreaga lume – prin refuzul său de a utiliza avionul ca mijloc de călătorie încă din anul 2015.

Un grup de facebook suedez denumit „Train Vacantion” dedicat călători cu trenul pe teritoriul Europei, a ajuns în prezent la un număr de 108.262 membrii, de la numai 3.000 în 2017.

Acest interes reînnoit în transportul feroviar a contribuit la intensificarea investițiilor în acest sector pe teritoriul european. Profitând de această tendință, operatorul turistic de lux Original Travel a adăugat, pentru anul 2020, cătătorii exclusiv cu trenul  în destinații precum inclusiv Italia, Canada și Japonia și dezvoltă, de asemenea, călătorii cu trenul prin Europa, scrie Forbes.

Printre tendințele acestui an se mai numără „Undertourismul„ sau optarea pentru călătorii în destinații mai putin cunoscute și, implicit, mai puțin aglomerate, călătoriile low season sau „micro-cations” sau „micro-vacantion” un concept larg răspândit care se referă la vacanțele acive și scurte.

Oportunități de călătorie cu trenul pentru tinerii europeni

DiscoverEU este un program dedicat tinerilor europeni cu vârsta de 18 și care le oferă acestora posibilitatea de e experimenta libertatea de circulație pentru cunoașterea Europei, a diversității, patrimoniului cultural și diversității sale, călătorind în special cu trenul.

Tinerii interesați au la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie.

Pentru a fi eligibil trebuie să îndeplinești cumulativ a următoarele criterii:

  • să te fi născut între 1 ianuarie 2001 (inclusiv) și 31 decembrie 2001 (inclusiv)
  • să ai cetățenia uneia din țările fac parte din Uniunea Europeană la data luării deciziei de atribuire
  • să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate sau al pașaportului.

Următoarea rundă de înscrieri va avea loc în primăvara anului 2020.

Pentru tinerii europeni care au depășit vârsta de 18 ani, Interrail.eu oferă posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de rute disponibile pentru adevărate aventuri cu trenul la prețuri foarte bune.

Cu InterRail Global Passse poți călători în toată Europa, optând pentru diferite variante, precum cea flexibilă sau continuă, diferența constând în zilele de utilizare a permisului și perioada de valabilitate.

Țările în care este valabilă legitimația Interrail sunt: Austria, Belgia, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Luxemburg, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Muntenegru, Macedonia, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ungaria, inclusiv România.

Pentru mai multe detalii, rezervări sau suplimente, consultați interrail.eu, sau stațiile și agențiile de voiaj CFR Călători.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...