Călătoria cu autocarul – demontarea unor idei preconcepute

Călătoria cu autocarul are multe avantaje, insa și unele dezavantaje, precum toate mijloacele de transport. Unele idei preconcepute despre acest mod de transport persistă, în ciuda evoluției sale.

Însă majoritatea ideilor preconcepute despre călătoria cu autocarul nu mai au niciun motiv să existe şi vor fi demontate în rândurile următoare.

Călătoria nu este confortabilă

Una dintre principalele concepții greșite despre călătoria cu autocarul este lipsa de confort şi nemulţumirea pasagerului că va trebui să împărtăşească călătoria cu comunitatea.

Într-adevăr, există întotdeauna riscul de a fi lângă vecini pasageri mai zgomotoşi, care vorbesc tare, care telefonează sau pun sunetul căștilor puțin prea tare.

Acest inconvenient este comun tuturor călătoriilor de transport public, precum avionul sau trenul şi poate fi rectificat foarte repede; este adesea suficient să i se ceară vecinului să reducă muzica, astfel încât pasagerul să se poată odihni sau bucura din plin de lecturarea cărții.

O astfel de cerere simplă poate fi suficientă pentru a restabili calmul și pentru a putea beneficia de o călătorie plăcută cu autocarul.

O altă soluție pentru a contracara orice sunet ca inconvenient: achiziționarea dopurilor pentru urechi. Merită a fi cumpărate pentru a salva starea de liniște.

Călătoria nu este rapidă

Una dintre concepțiile greșite despre călătoriile cu autocarul este timpul de deplasare. Autocarele sunt supuse capriciilor traficului rutier, dar și numeroaselor opriri planificate pe drum ca toate celelalte tipuri de maşini.

Autocarul este mijlocul de transport care lupta împotriva numeroaselor blocaje de trafic care se creează pe drumuri. Mașinile sunt conduse de o singură persoană – este una dintre cauzele blocajelor în trafic.

Un singur autocar poate înlocui aproximativ treizeci de mașini. Ce spațiu s-ar câștiga dacă toată lumea ar face efortul de a călători cu autocarul?

Călătoria poluează

Autobuzul este unul dintre cele mai ecologice mijloace de transport care există. Într-adevăr, un autobuz nu circulă gol. Adesea transportă mai mulți oameni care merg la aceeași destinație.

Prin urmare, cheltuielile cu combustibilul legate de numărul de persoane care călătoresc în autocar, permit să aibă un raport foarte scăzut. Acest raport face ca autocarul să fie cel mai verde mod de transport de astăzi, cu mai puțin de 1 L de combustibil de persoană pe 100 km.

În ceea ce privește amprenta de carbon, ca exemplu, o călătorie de la Paris la Londra cu autocarul generează 11 kg de CO2, trenul 25 kg şi avionul 68 kg. Aşadar, călătoria cu autocarul este în cele din urmă cel mai ecologic mijloc de transport.

De asemenea, călătoria cu autocarul este cea mai ieftină modalitate de deplasare astăzi, comparativ cu avionul sau trenul. O astfel de călătorie este preferată de mulţi oameni care doresc un transport Germania România. Deşi parcurg distanţe lungi, oamenii nu resimt oboseala datorită confortului și siguranţei create.

Cu un astfel de mijloc de transport oamenii pot merge şi în vacanţă în diverse țări europene. Pentru cei care pleacă în străinătate şi doresc să cumpere un bilet dus-întors pentru transport România Germania vor beneficia de o reducere din partea firmei de transport.

Aşadar, călătoria cu autocarul este una dintre cele bune modalităţi de transport. Este accesibilă, confortabilă, eficientă şi cu un impact redus asupra mediului.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...