Cadou de casă nouă – ce poți oferi cuiva apropiat?

Mutarea unui prieten sau a unui membru de familie la casă nouă este un moment de celebrat împreună și ce modalitate mai frumoasă de a celebra ai putea găsi, decât oferindu-i ceva care să contribuie la imaginea de ansamblu a noii case?

Totuși, încearcă să renunți la obiceiul de a oferi celor dragi cadouri generice, statuete sau tablouri care nu au nicio legătură cu relația voastră sau de care nu se vor folosi și încearcă, în schimb, să evaluezi nevoile lor și să decizi ce li s-ar potrivi cu adevărat.

Idei de cadouri pentru casă nouă:

Lumânări parfumate

Nu subestima puterea lumânărilor de a crea o atmosferă plăcută într-o cameră, în special când noua casă nu este încă un loc în care proprietarii au reușit să își creeze spații de liniște și relaxare.

Contribuie la alcătuirea unui astfel de colțișor și oferă lumânări parfumate, în special pentru că piața acestora este suficient de variată încât nu ai cum să nu găsești ceva care se potrivește. Încearcă să le găsești pe cele cu fitil de lemn, pentru sunetul de foc de tabără, care cu siguranță va reuși să creeze un efect special în cameră.

Textile cu personalitate

Dacă ai posibilitatea să afli dimensiunile câtorva locuri din casă, poți încerca să oferi cadouri din materiale textile, cum ar fi o traversă pentru masă, păturici, fețe pentru pernele decorative sau draperii, în special pentru că acestea din urmă vor fi obiecte utile atunci când prietenii tăi vor vrea să schimbe aerul din cameră fără prea mare efort.

La Hornbach.ro vei găsi perdele și draperii la preț avantajos și, cel mai probabil, vei găsi și modelul și dimensiunile potrivite pentru prietenii tăi. Oferă, totuși, acest cadou, doar dacă știi aproximativ care este stilul de design pe care prietenii tăi îl preferă, pentru a nu fi în final un cadou frumos, dar inutil.

Artă

Când vine vorba de a oferi artă într-o casă nouă, asigură-te că nu este vorba despre orice tablou sau orice statuetă găsite pe primul raft al unui magazin. Vei vrea să te asiguri că aceste obiecte sunt, într-adevăr, gândite pentru cei cărora le oferi și că sunt de calitate, pentru a nu sfârși într-un aer kitschos și, în final, uitate după un dulap. Găsește artiștii preferați ai persoanelor cărora îți dorești să le oferi cadoul de casă nouă și încearcă să le aduci arta în casă.

Plante în ghiveci

În loc să oferi un buchet de flori care se va ofili în maximum două săptămâni, alege să oferi o plantă în ghiveci care știi că va rămâne ani de zile în noua casă. Aici ai o mulțime variante din care să alegi, în funcție de nivelul de responsabilitate pe care vrei să îl acorzi.

Astfel, dacă prietenii tăi sunt pasionați deja de plante de ghiveci, găsește-o pe cea pe care și-o doresc cel mai mult. Dacă, totuși, prietenii tăi nu sunt încă inițiați în îngrijirea plantelor, alege ceva care nu necesită foarte multă îngrijire, cum sunt, de exemplu, suculentele sau sansevieria.

Cadourile de casă nouă nu trebuie să fie foarte costisitoare ci, mai degrabă, să fie utile. Noii proprietari vor avea o mulțime de lucruri de cumpărat atunci când se mută într-un loc nou, așadar ajută-i să se simtă ca acasă mai repede și mai ușor. 

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...