Bursa de Valori București se digitalizează cu soluții dezvoltate de Aurachain

Aurachain este noul partener tehnologic pentru Bursa de Valori București (BVB) și pentru Depozitarul Central.

Două soluții inovatoare realizate pe platforma low-code Aurachain vor fi implementate pentru a accelera și optimiza procesul de votare în cadrul companiilor listate.

Acest lucru se va face prin capabilități specifice tehnologiei blockchain, și pentru a facilita accesul la piața de capital prin digitalizarea înrolării investitorilor.

Vot digital în Adunări Generale

Prima soluție este aceea de digitalizare a procesului de vot în cadrul adunărilor generale ale acționarilor (AGA).

Platforma digitală Intervote, dezvoltată pe Aurachain, automatizează mecanismele de vot în condiții de siguranță, și asigură prin puterea blockchain transparența și trasabilitatea cerute de reglementările în vigoare.

Soluția va fi pusă la dispoziția tuturor companiilor listate la BVB și pe piața AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacționare al BVB pentru a eficientiza procesul de votare.

Conturi de tranzacționare online

Cea de-a doua soluție se referă la digitalizarea procesului de deschidere online a conturilor de tranzacționare de către investitorii individuali, printr-un serviciu standardizat pe care Depozitarul Central îl va oferi ca un punct unic de intrare pentru toți noii investitori individuali.

Soluția tehnologică dezvoltată pe platforma Aurachain are rolul de a facilita accesul investitorilor la Piața de Capital din România într-un mod complet automat și 100% sigur.

Acțiuni precum înregistrarea, verificarea identității, recunoașterea facială și procesul KYC (Cunoaște-ți clientul) vor fi realizate exclusiv în mediu digital și vor fi automatizate.

- Publicitate -

Ultimele

Modele de afaceri care pot beneficia de pe urma cutiilor de autoformare

Cutiile de autoformare sunt un tip de ambalaj ce sunt utilizate într-o arie vastă de domenii. Scopul lor este...