Bugetul amenajării spațiilor de birouri a crescut cu 30% în ultimul an și jumătate

Bugetul mediu alocat per angajat în proiectele desfășurate de Workspace Studio a crescut față de 2019, iar companiile investesc, în medie, peste 2500 euro/post de lucru.

Interesant este că, în ultima perioadă, companiile investesc în amenajarea sau reamenajarea spațiilor de lucru pentru a atrage angajații înapoi la birou.

90% dintre proiectele de amenajare sau reamenajare realizate de Workspace Studio în 2021 au fost proiecte de dimensiuni mici și medii, adaptate pentru echipe de 50-200 persoane.

Acestea au mers spre un design centrat pe utilizator, ergonomie și o calitate superioară a soluțiilor de mobilier integrate, care asigură un confort sporit angajaților.

Cele mai multe proiecte au fost pentru spații cu suprafețe între 300 și 1000 de mp, bugetul total alocat per proiect fiind între 100.000 și 500.000 euro.

Designul noilor spații susține distanțarea, de care la nivel psihologic au nevoie majoritatea celor care revin la birou după aproape 2 ani de lucru remote.

În același timp permite conectarea și colaborarea, acestea reprezentând principalele motive pentru care se dorește revenirea la birou.

Ponderea zonelor comune din proiectele Workspace Studio a urcat la aproape 50% din valoarea proiectului, față de 20-25% cât reprezentau pre-pandemie.

Mai mult, majoritatea sălilor de conferință si birourile individuale au dispărut, ele fiind înlocuite de cabine acustice, care acomodează până la 4-6 persoane.

Au apărut și zone dedicate muncii individuale sau cele multifuncționale de lucru în echipă, mentorat, sau prezentări.

- publicitate -