Bugetul alocat de părinți pentru începerea anului scolar va fi mai mare decât anul trecut

2 din 3 părinți susțin că bugetul alocat pentru cumpărăturile cu începerea anului scolar va fi mai mare decât anul trecut. Astfel, peste 38% vorbesc despre o creștere a cheltuielilor cu 30%, conform unui sondaj CEC Bank.

35,17% dintre părinți susțin că bugetul alocat pentru începerea noului an școlar este de 300 – 500 de lei, 29,4% cheltuie 500 – 1.000 de lei, 20% alocă între 100 și 300 de lei și 13% alocă peste 1.000 de lei.

Cei mai mulți respondenți alocă între 300 și 500 lei pentru îmbrăcăminte și încălțăminte, adică 36,36% din bugetul alocat. Rechizitele acoperă un procentaj de 36,25% din buget, iar manuale și caiete speciale 22,14%.

Peste jumătate dintre părinți (52%) le cumpără în fiecare an un ghiozdan nou copiilor în timp ce 42% dintre părinți le cumpără abia la câțiva ani, atunci când cel vechi se strică.

Trei din patru părinți susțin că le-au cumpărat deja copiilor tehnologii moderne, iar dintre aceștia, 37% le-au cumpărat smartphone, 31% – tabletă, 24% – laptop și aproape 8% dintre respondenți le-au achiziționat copiilor computer cu desktop.

Doar 19,16% dintre părinții care au răspuns la sondaj susțin că au reușit să pună bani deoparte pentru începutul anului școlar în timp ce 49,34% vor acoperi cheltuielile din salariul lunii curente.

Circa 17% susțin că nu dispun de fonduri și că nu știu cum se vor descurca în timp ce o proporție mai redusă susține că se vor împrumuta de la prieteni sau vor folosi cardul de credit/overdraft.

Mall-urile și supermarketurile rămân în continuare destinația preferată pentru cumpărăturile de început de an școlar – fiind menționate de 43,07% dintre părinți, urmate de magazinele specializate (24,48%) și librării (21%).

CITEȘTE ȘI: UVT – finanțare de peste 2 milioane de lei pentru școala de vară

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...