București vs Ilfov. Majoritatea cumpărătorilor și chiriașilor preferă capitala

Zona Tineretului - Timpuri Noi este preferată de cei care caută chirie, iar cartierul Dristor de cei care vor să cumpere o locuință

Majoritatea potențialilor chiriași din București se îndreaptă spre apartamente cu două camere (49%) și studiouri (33%), iar cumpărătorii declară că sunt interesați de case (31%) și apartamente de 3 și 4 camere (30%), conform datelor Storia.

La nivel național, majoritatea cumpărătorilor caută în primul rând apartamente de 3 și 2 camere, și abia apoi case.

Dintre cei care prospectează piața din capitală, 45% dintre respondenți plănuiesc să cumpere o locuință în următoarele 12 luni, în timp ce aproximativ o treime (32%) caută să închirieze o locuință în același interval de timp.

Aproape un sfert dintre aceștia, 23%, se declară nehotărâți între decizia de a cumpăra și cea de a închiria o locuință în următorul an.

În fața alegerii București versus Ilfov, un procent covârșitor de 93% dintre potențialii chiriași și-a exprimat interesul față de o locuință situată în capitală.

În ceea ce privește potențialii cumpărători, 77% preferă Bucureștiul, în timp ce 23% sunt dispuși să se mute în Ilfov.

Cele mai atractive cartiere din București pentru închiriere sunt Tineretului – Timpuri Noi (30%), Titan (28%), urmate la egalitate de Dristor, Unirii și Victoriei – Romana – Universitate (27%).

În ceea ce privește cumpărătorii, cartierul Titan este preferat de 23%, urmat la mică distanță de Drumul Taberei (21%) și Tineretului – Timpuri Noi (20%).

La polul opus, cele mai puțin atractive cartiere, care nu au depășit 7% în distribuția interesului celor care caută locuință, sunt Giulești, Grivița, Rahova, Expoziției și Giurgiului

De altfel, 27% dintre respondenti își doresc să se mute cu chirie în cartierele ultracentrale, în timp ce doar 11% iau în calcul să achiziționeze o locuință în aceste zone. 

CITEȘTE ȘI: Cum a influențat modul hibrid de lucru piața imobiliară din București

- publicitate -