Bucureşti şi Braşov conduc în clasamentul apartamentelor scoase la vânzare

Cartierul bucurestean Titan, este zona cu cele mai multe locuinţe scoase pe piaţă. Sub Tâmpa sunt peste 570 de oferte de vânzare, în această toamnă.

Ofertele noi de apartamente scoase la vânzare au continuat să apară în ultimele două luni, cele mai dinamice oraşe fiind Capitala şi Braşovul, care conduc într-un clasament al celor mai dinamice pieţe imobiliare din punctul de vedere al ofertelor, reiese dintr-un studiu de piaţă realizat de portalul de profil imobiliare.ro. Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa şi Iaşi au şi ele un stoc semnificativ de apartamente goale, care îşi aşteaptă cumpărătorii.

În Bucureşti, în Militari, au apărut cele mai multe oferte noi – 361 în două luni. Potrivit imobiliare.ro, cea mai dinamică zonă din Capitală este Titan, unde în intervalul septembrie – octombrie au apărut 353 de oferte imobiliare noi, ceea ce a dus la un număr total de 2.506 de apartamente de vânzare. Pe locul doi se află zona Militari, cu un număr total de 1.611 oferte. Aici au apărut şi cele mai multe oferte nou introduse în piaţă în intervalul analizat (506). Cu un număr total de 1.452 de oferte, din care 361 au fost introduse în ultimele două luni, cartierul Dristor ocupă locul al treilea.

Pe locul patru se situează cartierul Drumul Taberei cu un număr total de 1.160 de oferte, din care 352 au apărut în intervalul analizat, în timp ce poziţia a cincea este ocupată de zona Berceni cu un număr de 861 de apartamente scoase la vânzare, 277 dintre ele fiind introduse în piaţă în această toamnă. Clasamentul este continuat de zonele Crângaşi, Tineretului, Iancului, Unirii şi Colentina.

Din 574 de oferte disponibile pe piaţa din Braşov, 205 au apărut de curând

Cartierul Astra conduce detaşat clasamentul celor mai dinamice zone imobiliare din Braşov. În prezent, aici există 574 de oferte în segmentul rezidenţial, mai mult de o treime dintre acestea, 205 oferte, fiind introduse în piaţă în intervalul septembrie – octombrie. Pe locul doi se situează cartierul Răcădău cu 208 apartamente de vânzare, urmat de Tractorul, cu 194 de oferte disponibile în această toamnă.

În Timişoara, cu un număr total de 198 de apartamente scoase la vânzare în această toamnă, dintre care 75 au fost introduse în piaţă în ultimele două luni, zona Lipovei este cea mai activă zonă rezidenţială. Locul doi este deţinut de zona Aradului, cu un număr total de 189 de oferte, urmată de Girocului cu 129 de oferte.

Cluj-Napoca, Constanţa şi Iaşi

Cea mai dinamică zonă din Cluj-Napoca este cartierul Mănăştur, cu un număr total de 237 de oferte care vizează vânzarea de apartamente. Topul celor mai dinamice zone din municipiul Cluj-Napoca este continuat de cartierul Mărăşti şi zona Zorilor. În Iaşi, cele mai multe oferte se găsesc în zonele Tătăraşi, Alexandru cel Bun şi Nicolina, în timp ce zona cea mai dinamică din Constanţa este Tomis Nord.

În topul imobiliare.ro au fost incluse zone rezidenţiale în care predomină ofertele de vânzare apartamente. Dinamica a fost calculată luând în considerare trei variabile principale: numărul total de oferte existente în piaţă pentru fiecare din zonele analizate, numărul ofertelor nou intrate în piaţă în perioada dată, respectiv numărul ieşirilor în aceeaşi perioadă (intervalul 1 septembrie – 31 octombrie 2010).

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...