Bucureşti este primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în rețeaua Orange

Orange anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G pentru 100% din populaţia capitalei.

âCapitala devine astfel primul oraş din România ce oferă conectivitate 5G pentru toţi locuitorii săi prin intermediul reţelei mobile Orange.

Astfel, cei cu un abonament Orange 5G şi un telefon compatibil, vor beneficia de viteze maxime de download de până la 1.2Gbps.

În prezent, reţeaua Orange 5G este disponibilă pe lângă Bucureşti, Otopeni şi Voluntari şi în Cluj-Napoca, Iași, Timişoara, Brașov, Constanţa şi Mamaia.

La finalul celui de-al doilea trimestru al acestui an, pe fondul creşterii consumului de date mobile cu peste 40% în T2 2020 comparativ cu T2 2019,  98.86% din populația țării beneficia de acoperire 4G în reţeaua Orange, în timp ce acoperirea 4G+ a fost extinsă şi includea 59.63% din populația țării.

Auditorul independent Ookla, pe baza rezultatelor obţinute de la utilizatorii români ai aplicaţiei SpeedTest, a desemnat Orange drept reţeaua cu cel mai rapid internet mobil şi cea mai extinsă acoperire din România.

Mai mult, conform măsurătorilor comparative netograf.ro realizate pentru principalii operatori telecom, reţeaua Orange înregistrează cele mai mari viteze atât în cazul serviciior de internet mobil cât şi a celor de internet fix.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...