București: Cum arată bugetul și care sunt principalele investiții din 2021

Primăria Municipiului București a lansat în dezbatere publică proiectul de buget pentru anul 2021. Investiţiile vor avea alocat un procent de 30% din total.

Astfel, aproximativ 2,2 miliarde lei vor merge pentru cheltuieli de dezvoltare/investiţii și câteva milioane la evenimentele de tradiţie ale capitalei.

Cea mai importantă investiție se va face în reţeaua de termoficare a oraşului (circa 32 de kilometri, cu accent pe zonele critice).

De asemenea, vor fi reluate lucrările la Pasajul Doamna Ghica, în colaborare cu primăria de sector și vor fi finalizare lucrările la parcarea de tip park & ride de la Cora Pantelimon.

Pentru lucrările la infrastructura din Prelungirea Ghencea vor fi alocați 40 de milioane lei şi vor fi plătiți 7 milioane lei datorii din urmă.

În ceea ce privește clădirile cu risc seismic, vor fi continuate lucrările pe 12 şantiere deschise şi pe noi amplasamente.

În plus, vor fi investiți 25 milioane lei în reabilitarea fostei clădiri a Primăriei Sectorului 5, vor fi reabilitate Spitalul Cantacuzino şi Spitalul Theodor Burghele și Teatrul Ion Creangă.

În buget au fost planificate venituri de circa 1 miliard ei din fonduri europene, la care se vor adăuga bani suplimentari din PNRR şi din alte surse UE.

Primăria va aloca în premieră 2 milioane lei, ca proiect-pilot, iar bucureştenii vor decide, în urma consultării publice, unde vor merge aceşti bani.

- publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.