Bucureşti, al 9-lea cel mai bogat oraş al Europei

Un studiu citat recent de cotidianul britanic Express plasează Bucureşti pe locul 9 în Europa după PIB pe cap de locuitor.

Analiza, realizată de Grosvenor Casinos, a cuprins 270 de orașe europene și a prognozat cum vor evolua aceste orașe în următorii 40 de ani.

Orașele germane domină topul

Primele 10 oraşe europene după PIB / cap de locuitor, sunt Luxemburg (Luxemburg), Groningen (Olanda), Ingolstadt, Dusseldorf (Germania), Bratislava (Slovacia), Paris (Franţa), Heilbronn,
Munchen (Germania), Bucureşti (România) și Regensburg (Germania).

Luxemburg, capitala Europei

Micuța capitală a statului Luxemburg este cel mai bogat oraș din Europa, fiind și un jucător cheie la nivelul UE, aici fiind sediul Secretariatului General al UE, Banca Europeană de Investiții precum și Curtea de Justiție.

Groningen, al doilea oraș din top, este un oraș vibrant cu o populație de peste 40.000 de studenți. Conform studiului, în 2025 Groningen va depăși Luxemburg în acest top.

În 2060 București va fi cel mai bogat oraș european

Același studiu arată că în anul 2060 topul va fi deschis de București, următoarele oașe ca nivel al PIB / cap locuitor din Europa fiind Luxemburg, Groningen (Olanda), Paris (Franța), Görlitz, Aschaffenburg (Germania), Dublin (Irlanda), Düsseldorf, Schweinfurt, Neubrandenburg (Germania).

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...