București, a cincea cea mai atractivă piață din regiune pentru operatorii hotelieri

Cele mai atractive cinci piețe din regiune pentru operatori sunt, în ordine, Budapesta, Praga, Varșovia, Cracovia și București

Piața hotelieră din Bucureşti este a cincea din 20 de orașe ale Europei Centrale și de Est din punct de vedere al interesului principalilor operatori de a investi în perioada următoare în noi unități.  

Piața hotelieră din București a crescut în primul semestru, venitul mediu al hotelurilor consemnând un avans de peste 43% față de aceeași perioadă de anul trecut.

În ciuda provocărilor, sectorul a atins nivelurile pre-pandemice, evoluție determinată de o creștere a tarifului mediu net cu aproape 11% față de primul semestru din 2019 și cu 27% față de primul semestru din 2022.

Rata de ocupare s-a majorat cu aproximativ 13% în primul semestru din 2023 față de primul semestru din 2022. Mai mult decât atât, operatorii sunt increzatori în special pentru clasele „luxury” și „upper-upscale”.

Pe lângă capitală, operatorii hotelieri și-au mai exprimat interesul pentru Cluj-Napoca, pentru destinațiile de pe litoral și stațiunile românești, conform unei analize Cushman & Wakefield.

CITEȘTE ȘI: Patru hoteluri noi în București, cu peste 800 de camere în total

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

HalfPrice ajunge la trei magazine în România, după deschiderea unității din București

Retailerul polonez HalfPrice a ajuns din această lună la trei unități pe plan local după ce a deschis cel...