București a ajuns la peste 32 kilometri de piste de biciclete. Proiecte pentru alți 60 kilometri

Majoritatea pistelor realizate până acum fac parte din proiecte minore, fără a fi interconectate

În Bucureşti au fost realizați, până în prezent, 32,55 kilometri de piste de biciclete, însă o serie de proiecte noi, vor extinde rețeaua cu alți aproximativ 60 de kilometri.

Totuși, majoritatea pistelor realizate până acum fac parte din proiecte minore, fără a fi interconectate.

Spre exemplu, când a fost reabilitat sistemul rutier şi de linii de tramvai de pe Şos. Pantelimon au fost realizați și 5,3 km pistă biciclete. La fel și în cazul supralărgirii Șoselei Fabrica de Glucoza, când au fost realizați 3,4 km pistă biciclete.

La fel, în proiectul de reabilitare sistem rutier şi linie de tramvai – Bdul Liviu Rebreanu au fost realizați 2,7 km pistă biciclete, alți 2,6 kilometru fiind realizați în proiectul Străpungere Buzeşti Berzei Uranus.

Proiecte majore pentru noi piste de biciclete

Unul dintre marile proiecte de piste de biciclete se află în curs de execuţie, altele trebuie să obţină autorizaţie de construire, iar altele se află în faza elaborării studiului de fezabilitate.

Cel mai mare proiect este „Implementarea unui sistem public pentru transport cu bicicleta în zona centrală a Capitalei” și presupune realizarea a patru trasee cu o lungime totală de 48,25 kilometri.

Din acesta au fost realizaţi până în prezent 16,15 kilometri (traseul 1 – tronsonul 1 şi traseul 3), în mare parte pe Calea Victoriei.

Tronsonul cuprins între Arcul de Triumf – Piaţa Presei Libere se află în execuţie, însă lucrările au fost sistate temporar din cauza condiţiilor meteo, urmând a se relua când vremea o va permite.

Traseul Piaţa Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Şos. Ştefan cel Mare – Şos. Mihai Bravu (17,2 km lungime) și Bd. Libertăţii – Piaţa Constituţiei – Bd. Unirii – Bd. Decebal – Bd. Basarabia – Stadionul Naţional (11,6 km lungime) nu au încă autorizații de construire.

Un alt proiect în zona de vest a orașului prevede realizarea unei piste pentru biciclişti de 11,34 kilometri în cadrul proiectului „Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea”.

De asemenea, Primăria Municipiului București va implmenta proiectul „Traseu prioritar pietonal şi de biciclişti”, compus din 42 de subproiecte totalizează 9,7 kilometri.

Vor mai fi realizați 1,5 km (parte din „Traseul pentru cumpărături” din PMUD: Piaţa Victoriei – Băneasa) pe Şoseaua Bucureşti – Ploieşti, între Aerogării şi Băneasa Shopping City.

Alți 3 km de piste de biciclete vor fi construiți între Piaţa Unirii – Mihai Bravu, 1,5 km între Mihai Bravu şi Doamna Ghica, 3 km între Doamna Ghica şi Dimitrie Pompeiu și 4 km între Piaţa Alba Iulia – Piaţa 1 Decembrie.

MAI MULTE | ȘTIRI FINANCIARE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: România a produs peste 500.000 de biciclete în 2019

- Publicitate -

Ultimele

Modele de afaceri care pot beneficia de pe urma cutiilor de autoformare

Cutiile de autoformare sunt un tip de ambalaj ce sunt utilizate într-o arie vastă de domenii. Scopul lor este...