București: 14.000 de locuințe noi livrate în 2016

Peste 14.000 de locuințe se află în diferite etape de construcție în București, termenul de finalizare ale acestora fiind 2016, în creștere cu peste 25% față de anul anterior, potrivit unei analize realizate de Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Peste jumătate din locuințele care se vor finaliza în acest an în București se adresează categoriei mass market în timp ce ponderea proiectelor middle market a crescut, față de 34% în 2015, la 39% în acest an, adică aproape 6.000 de locuințe, pe fondul creșterii puterii de cumpărare. Locuințele premium și de lux vor avea o pondere de 7,5% din finalizări în 2016. Peste 30.000 de locuințe în proiecte rezidențiale vor fi finalizate în acest an în România în marile orașe, cele mai mari piețe regionale fiind Cluj Napoca, Constanța, Sibiu, Brașov, Timișoara și Iași

Peste 14.000 de locuințe în proiecte rezidențiale vor fi finalizate în 2016 în București și împrejurimi, în creștere cu peste 25% față de anul anterior, aceasta reprezentând cea mai mare cifră de finalizări din istoria pieței rezidențiale moderne din România, potrivit studiului Coldwell Banker Affiliates of Romania privind piața rezidențială din 2016.

Cea mai mare pondere a acestor locuințe, reprezentând aproximativ 53,5%, se adresează segmentului mass market, adică proiecte amplasate în zone mărginașe ale Bucureștiului sau în interiorul marilor cartiere, care oferă în general un bun acces către rețeaua publică de transport în comun, finisaje de calitate medie și suprafețe de regulă similare cu cele ale locuințelor vechi.

Dezvoltarea segmentul de birouri în zonele de nord și centru – vest din București, unde lucrează peste 100.000 de persoane, precum și creșterea veniturilor a determinat tot mai mulți dezvoltatori să construiască proiecte adresate clasei middle market, peste 6000 de locuințe fiind în construcție în acest moment în București și împrejurimi, reprezentând aproximativ 39% din totalul finalizărilor din acest an. Aceste locuințe beneficiază de un amplasament mai bun, cu acces facil către clădirile de birouri moderne, centre comerciale și parcuri.

Revenirea pieței rezidențiale în 2015 poate fi observată și prind împărțirea geografică a locuințelor aflate în construcție în Capitală în acest moment. Astfel, zonele de sud și de vest nu mai atrag cea mai mare pondere a proiectelor rezidențiale dezvoltate, în zonele semicentrale și de nord urmând a fi livrate un număr similar de locuințe în 2016. În același timp, zona de est începe să se contureze ca un nou pol de dezvoltare rezidențială, cu aproape 2.000 de locuințe care vor fi finalizate în 2016.

La nivel national vor fi finalizate în acest an peste 30.000 de locuințe în proiecte rezidențiale amplasate în marile orașe, cele mai dezvoltate piețe regionale fiind Cluj Napoca (peste 3.500 de livrări, incluzând și Floreștiul), Sibiu (aproximativ 3.500 de locuințe noi vor fi terminate în 2016), Constanța (peste 2.000 de unități în construcție) și Brașov (aproximativ 1750 de livrări programate pentru 2016). Cele mai reduse piețe rezidențiale din punct de vedere al livrărilor sunt Reșița și Tulcea cu sub 15 unități rezidențiale finalizate în 2014 potrivit Institutul Național de Statistică.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...