Bristol-Myers Squibb finalizează preluarea Celgene

Bristol-Myers Squibb a anunțat finalizarea preluării Celgene Corporation, după primirea aprobărilor necesare din partea tuturor autorităților guvernamentale prevăzute de către acordul de fuziune.

Odată cu finalizarea achiziției, în conformitate cu termenii acordului de fuziune, Celgene a devenit o filială deținută integral de către Bristol-Myers Squibb Company.

În baza fuziunii, acționarii Celgene au primit pentru fiecare acțiune: 1,00 acțiune Bristol-Myers Squibb, 50,00 dolari în numerar fără dobândă și un drept contingent tranzacționabil, care va îndreptăți posesorul să primească o plată de 9,00 dolari în numerar, dacă se îndeplinesc anumite etape ulterioare de reglementare. Acțiunile Celgene nu se mai tranzacționează după închiderea bursei de astăzi. În data de 21 noiembrie 2019, acțiunile nou emise ale companiei și CVRurile vor fi tranzacționate în cadrul bursei din New York, CVRurile fiind comercializate sub simbolul „BMYRT.”

„Aceasta este o zi importantă pentru noi, deoarece reunim știința de top, medicamentele inovatoare și talentul incredibil al Bristol-Myers Squibb și Celgene, pentru a crea un lider al companiilor farmaceutice,” a precizat Giovanni Caforio, M.D., Președinte și Director Executiv.

Status actualizat cu privire la cesionarea OTEZLA

Conform informării din 26 august 2019, referitoare la procesul de aprobare a tranzacției, Celgene a încheiat acordul de cesionare a drepturilor internaționale asupra OTEZLA (apremilast) către Amgen, pentru 13.4 miliarde dolari în numerar, ca urmare a finalizării fuziunii cu BMS.

Pe 15 noiembrie 2019, compania a anunțat decizia Comisiei Federală pentru Comerț a SUA (FTC) de a accepta acordul propus, referitor la fuziunea în curs de finalizare a BMS și Celgene, ceea ce a permis părților să încheie fuziunea. Compania așteaptă ca cesionarea OTEZLA să fie finalizată imediat după încheierea fuziunii și planifică să prioritizeze utilizarea încasărilor pentru reducerea datoriei.

Programul de răscumpărare accelerată a acțiunilor

Totodată, Bristol-Myers Squibb a anunțat decizia Comitetului Director de a autoriza răscumpărarea a 7 miliarde dolari din acțiunile BMS.

Cu ocazia acestei autorizații, BMS a încheiat acorduri de răscumpărare accelerată a acțiunilor (ASR) cu Morgan Stanley & Co. LLC și Barclays Bank PLC pentru a reachiziționa, în total, 7 miliarde dolari din acțiunile companiei.

Aproximativ 80% din acțiunile ce vor fi reachiziționate în cadrul tranzacției vor fi obținute de BMS pe 27 noiembrie 2019. Numărul total de acțiuni răscumpărate în final sub acest program va fi stabilit odată cu înțelegerea finală și se va baza pe o reducere asupra prețului mediu ponderat în funcție de volum a acțiunilor companiei pe durata perioadei de ASR. BMS anticipează finalizarea tuturor răscumpărărilor de acțiuni până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru din 2020.

- Publicitate -

5 to go deschide două locații în Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni

Începând din această vară, 5 to go se află pe lista brandurilor prezente în incinta Aeroportului Internațional „Henri Coandă”,...

4 din 5 români au returnat cel puțin o dată ambalajele reciclabile SGR

Potrivit unui studiu Kantar, 4 din 5 români intervievați au returnat cel puțin o dată ambalaje SGR, reprezentând o...