All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

duminică | 11 aprilie | 2021

Bridgestone și Microsoft, sistem inteligent de monitorizare a anvelopelor

Bridgestone colaborează cu Microsoft pentru a dezvolta un sistem de monitorizare la nivel mondial pentru detectarea problemelor de deteriorare a anvelopelor în timp real.

Aceste probleme au o importanță majoră, contribuind la aproximativ 30% din totalul accidentelor auto, cauzate de avarii mecanice.

Sistemul de monitorizare a anvelopelor de la Bridgestone va semnaliza în timp real daunele acestora.

Acesta folosește sistemul cloud de la MCVP, împreună cu datele senzorilor existenți, de la hardware-ul care este deja instalat, dar folosește și algoritmi pentru a detecta evenimente care afectează suprafața și carcasa anvelopei.

Șoferul poate fi înștiințat imediat despre pericolul existent și poate acționa în consecință pentru a remedia situația.

În prezent, nu există niciun alt sistem echivalent de monitorizare a anvelopelor disponibil pe piață. Alternativele necesită instalarea unui hardware-ului suplimentar.

Ce face sistemul

Sistemul nu numai că înțelege când s-au produs avariile, dar și unde. Astfel, permite o perspectivă mai largă a condițiilor și infrastructurii rutiere, care poate fi utilizată pentru a avertiza agențiile responsabile de problemele avariilor rutiere cu privire la prezența și amplasarea unor găuri și a altor pericole de pe carosabil.

De asemenea, și viitoarele vehicule autonome ar putea fi beneficiare ale sistemului – pe măsură ce vehiculele transmit informații despre pericolele locale de pe carosabil, alte persoane din apropiere pot beneficia de aceste informații, dar și de datele stocate in cloud.

În prezent, noul sistem de monitorizare a avariilor anvelopelor Bridgestone este disponibil pentru toate flotele de vehicule și pentru OEM-urile care folosesc MCVP.

De asemenea, parteneriatul cu Microsoft oferă posibilitatea ca Bridgestone să dezvolte în continuare soluții care să satisfacă cerințele flotelor și partenerilor OEM din întreaga lume.

- PUBLICITATE -