Brașov extinde sistemul de e-ticketing la toate vehiculele de transport public

Municipiul Brașov va implementa proiectul „Extindere Sistem de Management Informatizat al sistemului de transport public” fiind astfel completat tabloul proiectelor pentru dezvoltarea mobilității urbane.

Pe lângă troleibuzele și autobuzele moderne, hibride, care vor fi achiziționate și care vor circula în zona centrală pe anumite trasee dedicat, pe lângă garajul pentru vehiculele urbane care va fi complet refăcut, locuitorii municipiului Brașov și turiștii care vizitează orașul, vor vedea beneficiile sincronizării tuturor mijloacelor de transport public călători, prin această extindere a sistemului de monitorizare a vehiculelor.

Început în urmă cu șapte ani, printr-un proiect REGIO 2007-2015, procesul de management informatizat al sistemului de transport în comun din Brașov, beneficiază de o nouă infuzie de capital – în valoare totală de peste 16 milioane lei, din care peste 15,6 milioane lei sunt fonduri nerambursabile REGIO 2014-2020 – pentru extinderea sistemelor automate de taxare, a celui de Dispecerat, a celor de supraveghere video și de informare pentru călători, integrând noile componente în sistemul Back Office existent.

165 de stații de călători modernizate

Prin investițiile derulate va crește numărul de stații de călători modernizate – de la cele 115 din prezent, la 165 – în urma instalării echipamentelor de e-ticketing, a celor pentru informarea călătorilor, precum și a celor de siguranță.

Extinderea sistemului e-ticketing vizează toate vehiculele de transport public, inclusiv instalarea a 12 automate noi de vânzare titluri de călătorie.

Extinderea sistemului actual de supraveghere video – pentru siguranța călătorilor – presupune dotarea unui număr de 120 autovehicule cu camere video de supraveghere și sistemele aferente de stocare a imaginilor, concomitent cu extinderea sistemului de supraveghere video în 50 de stații noi.

Panouri de informare dinamică în 50 de stații

În întregul oraș vor fi instalate panouri de informare dinamică în 50 de stații noi și alte 227 panouri de informare statică în toate celelalte stații. La acestea se vor adăuga 275 display-uri de informare moderne în vehiculele de transport public, concomitent cu implementarea unui sistem de numărare a călătorilor pe vehiculele selectate.

Toate aceste elemente de hardware vor fi conexate prin implementarea unei aplicații software destinată cetățenilor, care va fi accesibilă de pe smartphone, cu funcționalități pentru: harta traseelor de transport public; grafice și orare transport; posibilități de planificare călătorie; notificare sosire în punctul de destinație; plată electronică integrată, inclusiv pentru abonamente; notificări privind întârzieri sau probleme în trafic. 

Nu în ultimul rând, prin acest proiect RAT Brașov își va dezvolta Dispeceratul și va implementa la autobază o rețea de comunicații cu toate vehiculele de pe traseu.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Românii au comandat cu livrare la locație peste 10.000 de burgeri pe zi în 2023

Cu o creștere de peste 15% față de 2022, burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate de români cu...

The first full autonomous PENNY store in the world is open in Bucharest

PENNY opened on May 29, 2024, in Bucharest, the first full autonomous store in its network, where articles are...